Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, οι Kleious Warriors  αντιμετώπισαν την Kranaa BC, για τον 1ο γύρο του Atlas Cup, με νικητές τους γηπεδούχους, με σκορ 115-65, σε ένα ματς που έδειξαν την ανωτερότητά τους και… (μάλλον-το πιθανότερο) πήραν το September Giveaway των 12 warmups που δίνει ο Atlas Basket (σε μία χρονιά επέτειο των 10 χρόνων του), για την καλύτερη επίθεση από 21/9 έως 29/9.

Το παιχνίδι δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης, καθώς, η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη, μεταξύ των περυσινών- αήττητων πρωταθλητών της Atlas League 2 και της νεοσύστατης Kranaa, αποτελούμενη από έναν πολύ ενδιαφέρον νεανικό κορμο, που αναμένεται να μας εκπλήξει ευχάριστα μέσα στη σεζόν.

Ο Γεωργίου πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα, αλλά, γρήγορα-γρήγορα ο Κωστάκης, ο Κυράτσης και ο Αρτινός, διαμόρφωσαν το σκορ σε 7-2. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 32-8 και buzzer-beater τρίποντο από τον Αγγελόπουλο… δείγμα από τι θα ακολουθούσε.

Παρόμοια εικόνα και στη δεύτερη περίοδο, με την προπαίδεια του τρία να κάνει την εμφάνισή της… και τους Αγγελόπουλο (2), Κυράτση, Κυριαζή (2) από τους Kleious, και… Γεωργίου, Πεππέ και Δέδε από την Kranaa, να βρίσκουν στόχο έξω από τα 6.75. Σκορ ημιχρόνου 60-27.

Το Β΄μέρος είχε τίτλο «πάμε να βάλουμε 115». Πράγμα το οποίο για να συμβεί, έπρεπε να ευστοχήσει σε δέκα! τρίποντα ο Βασίλης Αγγελόπουλος (13/21 συνολικα), με την αναμέτρηση να μετατρέπεται σε προσωπικό show, που έδειχνε να απολαμβάνει και ο πάγκος με την  κερκίδα της φιλοξενούμενης ομάδας, που έμοιαζε ανήμπορη να βρει «αντίδοτο» στο μακρινό του σουτ. Από κοντά και οι υπόλοιποι παίκτες των γηπεδούχων, που δεν υστέρησαν κανείς σε απόδοση. Το τελικό 115-65, πέρα από  πιθανόν 12 κίτρινα warmups, δίνει και την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Atlas Cup στους Kleious Warriors, εκεί που πέρυσι, έφτασαν έως τα ημιτελικά.

MVP: Ο Βασίλης Αγγελόπουλος με 39 πόντους, πέντε ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Παίκτης κλειδί: Ο Γιώργος Κυράτσης που πραγματοποίησε double-double, με 23 πόντους, 12 ριμπάουντ, πέντε ασίστ και τέσσερα κλεψίματα.
Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γρηγόρης Γεωργίου με 29 πόντους, τρία ριμπάουντ, δύο ασίστ και τρία κλεψίματα.

Που κρίθηκε το ματς: Οι «πολεμιστές»είχαν την ταμπέλα του φαβορί πριν την αναμέτρηση, κάτι το οποίο επιβεβαίωσαν με εμφατικό τρόπο.