Το απόλυτο ντέρμπυ του Σαββατόβραδου έλαβε χώρα στο Sala Sports Club όπου για τον πρώτο γύρο του Atlas Cup οι MAd Frogs έκανα  το 2/2 στο θεσμό, καθώς λύγισαν στην παράταση την αντίσταση των ανανεωμένων Baskethoopers !

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν εξαιρετικό ξεκίνημα παρουσιάζοντας πολλούς πρωταγωνιστές (Καραντζούνης 5, Κωστόπουλος 4, Κ. & Θ. Γιαννόπουλος από 3 πόντους) κιε με σερί 12-0 πήραν διψήφια διαφορά με το καλημέρα. Οι αντίπαλοι τους σκόραραν μόνο με τους Παυλόπουλο (4) και Ανδρίτσο (2) για το 17-6 στα πρώτα δέκα λεπτά .

Ο ρυθμός κατέβηκε στη συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν την απόσταση με τον Ανδρίτσο (6π) να δίνει λύσεις στο ζωγραφιστό και το τρίποντο του Σεράφη, ενώ στην άλλη πλευρά Κωστόπουλος και Καραντζούνης (από 3π) κράτησαν το προβάδισμα για τα  "Βατράχια" (25-19) στη μέση της διαδρομής.

Οι Mad Frogs μπήκαν εξίσου δυνατά και στην επανάληψη. Οι Γιαννόπουλοι (Κώστας με 5π και Θοδωρής με 4) μαζί με τη σταθερή αξία του Καραντζούνη (4π) αλλά και την αμυντική τους προσήλωση έφεραν διψήφια διαφορά, καθώς οι Baskethoopers ήταν άστοχοι από την περιφέρεια (Φ. Αδελφουλάκος 3π), με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει με το σκορ στο 40-27.

Ολική ανατροπή σκηνικού είχαμε κατά την τέταρτη περίοδο. Οι Ηoopers έσφιξαν την άμυνα τους, δέχθηκαν μόλις 4 πόντους από τον Κ.Γιαννόπουλο και σιγά σιγά ροκάνισαν τη διαφορά. Βρήκαν μακρινό σουτ με τον Σεράφη (5π) αλλά και τον Πετρόχειλο (6π), που έγινε ο ήρωας της στιγμής, καθώς στα 4.4" με βόμβα τριών πόντων έστειλε το παιχνίδι στην παράταση ! 

Εκεί όμως η παρέα του Αδαμόπουλου διαχειρίστηκε καλύτερα τις ειδικές καταστάσεις. Με το σκορ στο 52-52 αξιοποίησε τον Κ. Γιαννόπουλο (6π) κι έφτασε στην πρόκριση με το τελικό 56-52 !

Η στατιστική καταμαρτυρά την παρουσία των ομάδων στο γήπεδο. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα τρίποντα (25-19%) και βολές (59-23%), παρά δίποντα (32-35%). Υστέρησαν στα ριμπάουντ (36-51), μοίρασαν λιγότερες τελικές πάσες (12-14), έκλεψαν πιο λίγες μπάλες (7-12) και υπέπεσαν σε περισσότερα λάθη (21-14).

Mvp : Με double double ο Τάσος Καραντζούνης έχοντας 13 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 μπλοκ και 1 λάθος.
Παίκτης-Κλειδί: Ο Κώστας Γιαννόπουλος με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη. 

Για τους ηττημένους ξεχώρισε με double figures ο Νίκος Ανδρίτσος που κατέγραψε 13 πόντους, 17 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και δύο λάθη.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση: Στις αντοχές και την εμπειρία των "Βατράχων" στο έξτρα πεντάλεπτο !