Μεγάλο ντέρμπυ είχαμε για τον πρώτο γύρο του Atlas Cup το βράδυ του Σαββάτου στο Ίλιον. Τα Maximia φιλοξένησαν τους μόλις πέντε διαθέσιμους West Floppers με τους δεύτερους να επικρατούν στο ..νήμα μετά από μια αναμέτρηση για γερά νεύρα με δύο βολές του Βενιού στα 22", όπου τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν εξαιρετικό ξεκίνημα κτυπώντας διαρκώς από τα 6.75. Ο Μπάκας έβαλε 8 πόντους με δύο τρίποντα, ο Λιώνης 4 πόντους και ο Κολοβός ένα ακόμα τριποντάκ. Οι αντίπαλοι τους δεν βρήκαν ρυθμό, σημειώσαν μόλις δύο καλάθια με τους Νερομυλιώτηδες, για το 4-15 στα πρώτα δέκα λεπτά .

Τα Μαχίμια ανέβασαν απόδοση στη συνέχεια. Με καλύτερη άμυνα και τον M.Nερομυλιώτη (7π) και τον Λαμπριανίδη (4π) να προσφέρουν λύσεις ισοφάρισαν ωστόσο  Βενιός και Σταθάκης (από 3π) κράτησαν το προβάδισμα για τους Floppers στου δρόμου τα μισά με 21-23.

Το τανγκό συνεχίστηκε και μετά την ανάπαυλα. Η παρέα του Μπάκα έφτασε ως το +6 με τον Βενιό (6π) να τους οδηγεί επιθετικά, όμως η επιμονή του...Manero (8π) και ο Μπόρσης (5π) έφεραν τη διαφορά στην ελάχιστη δυνατή τιμή (36-37) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το παιχνίδι πήγε πόντο πόντο ως το τέλος. Ο Π. Νερομυλιώτης με αριστερό lay up έβαλε μπροστά το συγκρότημα του Κρικέλη στα 26.6", με τον Βενιό να έχει 2/2 βολές στα 22", σημειώνοτνας το τελικό 46-47, καθώς οι ομάδες έχασαν από ένα ζευγάρι βολών στο υπόλοιπο του χρόνου, και οι West Floppers πήραν μια αγχωτική πρόκριση !

Η στατιστική αποτυπώνει τις προσπάθειες των ομάδων στο παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (31-37%) παρά βολές (57-46%) και τρίποντα (16-14%). Πήραν τα ριμπάουντ (43-50), μοίρασαν μια παραπάνω ασιστ (7-8), έκλεψαν μια περισσότερη μπάλα (9-10) και ήταν λίγο πιο απρόσεκτοι (17-19 λάθη).

Mvp : Με double figures ο Γιώργος Βενιός καταγράφοντας 16 πόντους, 18 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.
Παίκτης-Κλειδί:  Ο Χρήστος Λιώνης έχοντας 8 πόντους, 15 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 6 λάθη.

Για τους ηττημένους πιο αποδοτικός ήταν ο Μάνος Νερομυλιώτης με double double και 17 πόντους, 13 ριμπάουντ, 2 μπλοκ και 2 λάθη.

Που κρίθηκε το ματς: Στην  αντοχή και τα πιο γρήγορα πόδια των νικητών .