Σε ένα ντέρμπυ από την αρχή ως το τέλος η Σφεντόνα λύγισε την αντίσταση του τυπικά γηπεδούχου Μορφέα το βράδυ της Κυριακής στην Καλογρέζα, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Atlas Cup προκρινόμενη στην επόμενη φάση του θεσμού.

Σε απόλυτη ισορροπία βρέθηκαν τα συγκροτήματα κατά την πρώτη περίοδο. Ο Λιουδάκης (9π) παζί με τον Ρήγα (5π) τραβούσαν το κουπί για τον Μορφέα, ενώ οι αντίπαλοι τους στηρίχτηκαν στον Μπαρδούτσο που πέτυχε 10 πόντους, με το σκορ να είναι στο 16-16 στη λήξη της.

Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, καθώς έτρεξαν ένα σερί 8-0 με σχεδόν το σύνολο του ρόστερ να προσφέρει επιθετικά (Γκίνης 4, Καλλιγιαννάκης 3). Στον αντίποδα οι του Μορφέα μείωσαν με τα τρίποντα των Αντύπα και Κρεουζη , ως το 28-33 του ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα ο Μορφέας ανέκαμψε χάρη στο ντουέτο Λιουδάκη (8) και Βασιλάτου (7) κι έφερε την αναμέτρηση σε ισορροπία. Ο Μπακαλέξης (8π) απαντούσε από την άλλη πλευρά με συνέπεια το 45-44 στο πέρας της τρίτης περιόδου.

Η Σφεντόνα έδειξε διάθεση να καθαρίσει τη μπουγάδα, καθώς με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου βρέθηκε στο +10 χάρη στους Μπαρδούτσο (5), Γκίνη (4), με τον Μορφεά να ξαναπλησιάζει στους 3 (54-57) με τους Κρεουζη και Νάτση (ο τελευταίος όμως τραυματίστηκε και δεν συνέχισε), ενώ στις τελευταίες στιγμές η Σφεντόνα όντας πιο ψύχραιμη και με περισσότερες δυνάμεις επικράτησε με 55-59 !

Η ομαδική στατιστική καταγράφει την προσπάθεια των ομάδων στο παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα εντός πεδιάς (δίποντα 42-44%, τρίποντα 19-21%) πλην των βολών (45-41%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (36-43), μοίρασαν διπλάσιες ασιστ (7-14), έκλεψαν μια παραπάνω μπάλα (5-6), είχαν παραπάνω μπλοκ (0-3) και λιγότερα λάθη (12-11).

Mvp : Ο αλάνθαστος Γιάννης Μαργιολακιώτης με 6 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 2 κλεψίματα και 3 μπλοκ.
Παίκτης-Κλειδί:  και πρώτος σκόρερ ο Χρήστος Μπαρδούτσος με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιώργος Λιουδάκης καταγράφοντας 20 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 2 κλεψίματα και 6 λάθη

Που κρίθηκε το ματς: Στην ποσότητα του ρόστερ και τις καλύτερες επιλογές των νικητών.