Το ανέβασμα των Γιάννη Κούδα και Κωνσταντίνου Τσάτσου στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε τη διαφορά για τους MyRema State Warriors και τους έστειλε στην επόμενη φάση του Atlas Cup, απέναντι στους ελλιπείς Southerns που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό με μία αλλαγή και θα συνεχίσουν μόνο στο πρωτάθλημα.

Ο ρυθμός και τα ποσοστά στο ξεκίνημα ήταν πολύ ισορροπημένα για τις δύο πλευρές και οι Τσάτσος, Σιώρος έπαιρναν απαντήσεις από τους Τσέκα, Χαλά, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 10-11 και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το 25-22 για τους MyRema, με καλές άμυνες και τους ίδιους πρωταγωνιστές στις ρακέτες.

Το διάστημα που έφερε ένα… σοβαρό προβάδισμα για τους Warriors ήταν το πρώτο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου, όπου πήρε μπρος ο Κούδας και οι Σιώρος, Μενάγιας βοήθησαν με προσωπικές ενέργειες (34-22 στο 23’), για να φτάσουν στο 42-29 του 30ου λεπτού, έχοντας από την άλλη τους Τσέκα και Σιγάλα να προσπαθούν να κρατήσουν κοντά τους Νότιους, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι, αφού η μία επιλογή στον πάγκο δεν άφησε και πολλές ευκαιρίες για ανάσες, με τον Κούδα να φτάνει τους 17 πόντους και να κλείνει το σκορ στο 56-40.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Κούδας με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ από τους Σάουθερνς ξεχώρισε ο Άγγελος Τσέκας με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 1 μπλοκ.

Παίκτης-κλειδί για τους Γουόριορς ήταν ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, που εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα και την διεισδυτικότητά του, για να δώσει λύσεις που έκαναν πιο εύκολο το έργο της ομάδας του για την πρόκριση.

Το ματς κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι Southerns δεν ήταν εύκολο να ακολουθήσουν τον ρυθμό των τυπικά γηπεδούχων και πλήρωσαν επίσης την αστοχία τους από όλες τις αποστάσεις.