Με φόρα από τα προκριματικά οι Spartans πραγματοποίησαν μια ακόμα καλή εμφάνιση και στον πρώτο γύρο  του Atlas Cup το βράδυ της Δευτέρας στον Κορυδαλλό. Τους φιλοξένησε η Na Ala Team, όμως ανταπεξήλθαν στην πίεση και με καθαρό μυαλό στα δέκα τελευταία λεπτά έφτασαν στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μπρος με τους Αρφαρά (6) και το τρίποντο του Χαλδαίου , όμως οι αντίπαλοι τους με την ενέργεια των Μανδρώνη, Λιακάκου (από 4π) και τη βόμβα τριών πόντων του Μαυράκη προηγήθηκαν με 13-11 στο τέλους του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο ίδιο αγωνιστικό μοτίβο κύλησε και η δεύτερη περίοδος. Οι ομάδες συνέχισαν να βαδίζουν πλάι πλάι, με τους "Σπαρτιάτες" να σκοράρουν με τον Καραγιαννάκη (8π) και τον Σκυλίδη (4π), ενώ από την άλλη πλευρά ο Μανδρώνης πυροβολούσε από τα 6.75 (8π) και μαζί με τον σταθερό Λιακάκο (4π) διατήρησαν το οριακό προβάδισμα (30-28) για τους Νααλίτες στο ημίχρονο.

Πόντο πόντο πήγε η αναμέτρηση και στη συνέχεια. Σκυλίδης και Αρφαράς ήταν τα πρώτα βιολιά με 4 πόντους έκαστος για τους Spartans. Στην αντίπερα όχθη Μαυράκης και Λεκκός (με 4 και 3 πόντους αντίστοιχα) συνέβαλαν στο 41-40 στο τριαντάλεπτο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους χάρη στις τρίποντες βόμβες του Κουσούλη (9π) αλλά και του Σκυλίδη (6π), που τους πήγαν στο +8. Ο Μαυράκης (5) με τον Λεκκό (3) ναι μεν ήθελαν , αλλά δεν κατάφεραν να ξαναβάλουν την Na Ala στη διεκδίκηση της νίκης, με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τους Spartans θριαμβευτές , με το 49-57 στον δεύτερο γύρο του θεσμού.

Στα στατιστικά οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (26-40%) απ' ο΄τι τρίποντα (20-18) ή βολές (42-39%). Υστέρησαν στα ριμπάουντ (61-15), μοίρασαν τις ίδιες ασιστ (από 12), έκλεψαν περισσότερες μπάλες (5-13) και υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη.

Mvp : Ο Γαβριήλ Σκυλίδης καταγράφοντας 16 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.
Παίκτης-Κλειδί: Ο Νίκος Αρφαράς με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

Για τους ηττημένους καλύτερος παρουσιάστηκε με double double ο Νίκος Μαυράκης με 14 πόντους, 17 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ και 3 λάθη.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση: Οι νικητές είχαν καλύτερο ρυθμό, αποφάσεις και μακρινό σουτ στην τελική ευθεία.