Στο πλαίσιο του πρώτου γύρου για το Atlas Cup οι Πέρα Κλουμπ Μπασκετμπωλ πραγματοποίησε την πρώτη της νίκη στο τουρνουά απέναντι στην ομάδα των Pop69.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν την πρώτη περίοδο δυναμικά με πρωταγωνιστές τους Καναβό (8), Ράπτη (6) και Βαρθολομαίο (5). Από την άλλη πλευρά η ομάδα των Pop69 δεν ξεκίνησε το ίδιο εύστοχα με τον Παπαδημητρίου (4), Μποτώνη (3) και τα καλάθια του Τσιαούση (2) και Ψαράκη (2) να διαμορφώνουν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου σε 22-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι σκληρές άμυνες των παιχτών των Pop69 οδήγησαν την ομάδα τους να μειώσει το σκορ.OI άμυνες αυτές τους έδωσαν και επιθετική ροή με τους Παπαδημητρίου (6), Μποτώνη (5), Τζάνο (3) και από δυο πόντους οι Στέφος, Νίκας και Ψαράκης. Από την άλλη οι γηπεδούχοι με τους Καναβό (4), από τρεις πόντους οι Βαρθολομαίος, Ρέππας, Ασφής και ο Ράπτης (2) με το σκορ του πρώτου ημίχρονου να διαμορφώνεται σε 37-32.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έπαιζαν πιο απελευθερωμένο μπάσκετ. Η ομάδα Pop69 συνέχισε να ροκανίζει την διαφορά με τους Μουσαϊλίδη (6), Μποτώνη (5) και Παπαδημητρίου (3). Από την άλλη τα ο Ράπτης (5) και οι τέσσερις πόντοι των Χρόνη και Βαρθολομαίου δεν ήταν αρκετοί για τους Πέρα Κλουμπ Μπασκετμπωλ και βρέθηκαν να μένουν μπροστά στο σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου μόνο με δυο πόντους με το σκορ να δείχνει με 52-50.

Στην τελική ευθεία οι σκληρές άμυνες οδήγησαν σε ένα συναρπαστικό τέταρτο δεκάλεπτο με τις ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Για τους Πέρα Κλουμπ Μπασκετμπωλ ο Καναβός (7), ο Ράπτης, ο Μακρής και ο Χρόνης σκόραραν από 2 πόντους, ενώ για τους Pop69 ο Παπαδημητρίου (10), Μουσαϊλίδης (3) και ο Ψαράκης άλλους δυο για την ομάδα του με το σκορ να διαμορφώνεται σε 65-65.

Στην παράταση μίλησε ο Χρόνης ο οποίος σκόραρε 2 τριποντά μαχαιριές για τους Pop69 δίνοντας το προβάδισμα στους Πέρα Κλουμπ Μπασκετμπωλ στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Τα τριποντά αυτά , οι 4 πόντοι του Ράπτη και οι 2 του Ασφή ήταν αρκετοί για να δώσουν την νίκη στους γηπεδούχους. Ο Μποτώνης (5) και ο Στέφος (2) διαμορφώσαν το τελικό σκορ 78-73.

Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους. Οι νικητές ήταν πιο εύστοχοι (δίποντα 16/30 (53,3%), τρίποντα 11/33 (33,3%) και βολές 13/19 (68,4%)) μάζεψαν 35 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 4 ήταν επιθετικά. Μοίρασαν 18 ασίστ συνολικά και 2 κλεψίματα με 7 λάθη στη διάρκεια του αγώνα .

MVP:  Αναδείχθηκε ο Γιώργος Καναβός ο οποίος σημείωσε 22 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη με 23 στο σύστημα αξιολόγησης. Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Μάνος Παπαδημητρίου ο οποίος σημείωσε 25 πόντους, 11 ριμπάουντ, ένα  λάθος με 22 στο σύστημα αξιολόγησης.

Κλειδί του αγώνα ήταν ο Μιλτιάδης Βαρθολομαίος ο οποίος σημείωσε 13 πόντους, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ με ένα λάθος και 17 στο σύστημα αξιολόγησης.

Το παιχνίδι ήταν μέχρι και το τέλος αμφίροπο , το δείχνει και το τελικό σκορ , όμως  η σκληρή άμυνα και το γρήγορο παιχνίδι των Πέρα Κλουμπ Μπασκετμπωλ τους έδωσε την νίκη.