Ένα ξέσπασμα 13 λεπτών έφτανε το βράδυ της Κυριακής στους Chavaliers για να πάρουν την πρόκριση για τη δεύτερη φάση του Atlas Cup, όταν και αντιμετώπισαν τους τυπικά γηπεδούχους Philadelphia Sfihters, που τους έβαλαν αρκετά ..θέματα με την καλή τους παρουσία.

Οι ομάδες δεν βρήκαν ιδιαίτερο ρυθμό αρχικά , με τους νεοπαρουσιάζομενους Φιλαδελφιώτες να ξεκινούν δυνατά στην άμυνα. Με τα τρίποντα του Παπαδόπουλου (6π) προηγήθηκαν με 10-4,  ενώ οι Π.Αντωνόπουλος και Κορόμηλος μείωσαν στ 12-8 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι περυσινοί φιναλίστ του θεσμού αντέδρασαν στη συνέχεια. Ο Σιαμήτρος (8π) πρόσφερε σκορ στο ζωγραφιστό και ο Σ. Αντωνόπουλος τα τριποντάκια του (6π), με συνέπεια να πάρουν το προβάδισμα, καθώς από την άλλη πλευρά μόνο ο Παπαδόπουλος (4π) απειλούσε. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 22-28.

Μετά την ανάπαυλα οι Sfihters ανέβασαν την απόδοση τους. Ο Παπαδόπουλος (9π) βρήκε συμπαραστάτες στα πρόσωπα των Ψαρρά (6π) και Ψαλτάκη (4), κι έτσι ισορρόπησαν προσωρινά (37-37). Οι "Ιππότες" όμως είχαν τον τελευταίο λόγο καθώς απάντησαν με ομοβροντία από τα 6.75. Τζιγκουνάκης (9π με 2 τρ.), Π. Αντωνόπουλος (με 6π και 2 τρ.), αλλά και οι Λογοθέτης και Σ. Αντωνόπουλος (από 3π) έφεραν την ομάδα τους στο +8 (43-51) στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία του συγκρότημα του Χουρσαλά θεμελίωσε διψήφιες διαφορές χάρη στους Σ.Αντωνόπουλο (6π) και Σιαμήτρο (4π) , με τους αντιπάλους τους να μην μπορούν να ακολουθήσουν (Ψαλτάκης 4π) . Η κόρνα της λήξης βρήκε τους Chavs στην επόμενη φάση με το δίκαιο τελικό 53-68 !

Στα ομαδικά στατιστικά οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα εντός πεδιάς (δίποντα 41-44%, τρίποντα 13-35%) πλην των βολών (71-50%). Υστέρησαν στα ριμπάουντ (36-30), μοίρασαν παραπάνω ασιστ (11-15), έκλεψαν μια παραπάνω μπάλα (4-5) και υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (11-6).

Mvp : Ο αλάνθαστος πολυβολητής Σταύρος Αντωνόπουλος με 15 πόντους (5/8 τρ), 5 ριμπάουντ, 3 ασιστ και 1 κλέψιμο.
Παίκτης-Κλειδί:  Ο δίχως λάθη Παναγιώτης Σιαμήτρος έχοντας 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασιστ και 1 μπλοκ.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος καταγράφοντας 19 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Που κρίθηκε το ματς: Στην εμπειρία και τα ύψη των νικητών.