Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, τα Pistonia αντιμετώπισαν τους 3 Kai O kukoc, για τον 1ο γύρο του Atlas Cup, με νικητές τους γηπεδούχους, με σκορ 54-47, μετά από σπουδαία «μάχη».

Οι δύο ομάδες έδωσαν έμφαση στην άμυνά τους από τα πρώτα λεπτά, με το σκορ να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης ήρθε από τον Γαργαλάκο, με τον ίδιο παίκτη λίγο αργότερα να δίνει «αέρα» πέντε πόντων στην ομάδα του (9-4), που ήταν και η διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου (13-8).

Από πλευράς θεάματος, το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερο που παρακολουθήσαμε. Ο Καραγιάννης και ο Ράμμος με σουτ τριών πόντων (ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Μότσκα), έριξαν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (15-14), αλλά το διάστημα μέχρι την ανάπαυλα είχε ονοματεπώνυμο, με τον Ανδρέα Μότσκα να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο και να οδηγεί την ομάδα του στο ημιχρονο, μπροστά στο σκορ με διψήφιο προβάδισμα (30-20).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερο για τους Kukoc, που με μπροστάρη τον Κουμουτσάκο και τον Μελά να ακολουθεί, κατάφεραν να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά στους εφτά (42-35).

Όπως προμηνυόταν από την έναρξη της αναμέτρησης, όλα θα κρίνονταν στα τελευταία δέκα λεπτά. Καραγιάννης, Λειβαδιάς και Τσιάνος, σκόραραν και μείωσαν στους δύο (46-44). Ο Μελάς με τρίποντη «βόμβα» έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην αναμέτρηση για τους «πορτοκαλί» (46-47), αλλά κάπου εκεί, η φιλοξενούμενη ομάδα «ξέμεινε» από ενέργεια. Ένα λεπτό πριν το τέλος του ματς, ο Τσάφος απάντησε στο τρίποντο του Μελά, βάζοντας και πάλι μπροστά τα Pistonia (49-47), ενώ ο Μότσκα, μένοντας ψύχραιμος από τη γραμμή, με 4/4 βολές και 1/2 από τον Τσάφο, διαμόρφωσαν το τελικό 54-47.

MVP: Ο Ανδρέας Μότσκα με 28 πόντους, εννιά ριμπάουντ, τρεις ασίστ και ένα κλέψιμο.

Παίκτης κλειδί: Ο Ευθύμης Τσάφος που έβαλε το μεγάλο σουτ του αγώνα,  με οχτώ  πόντους, τρία ριμπάουντ, μία ασίστ και δύο κλεψίματα.
Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Λουκάς Καραγιαννίδης με εννιά πόντους, εννιά ριμπάουντ πέντε ασίστ και ένα κλέψιμο.

Που κρίθηκε το ματς: Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τα Pistonia να βρίσκουν τα ψυχικά αποθέματα στο τέλος, παρά την «αντεπίθεση» των Kukoc και να παίρνουν μία σπουδαία πρόκριση, ενάντια σε μία ομάδα που θα συναντήσουν και στο πρωτάθλημα.