Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, οι Saronic Hornuts αντιμετώπισαν τους Νότιους, για τον 1ο γύρο του Atlas Cup, με νικητές τους γηπεδούχους, με σκορ 50-31.

Σε ένά παιχνίδι με χαμηλό σκορ και αργό ρυθμό, το πρώτο εντός πεδιάς καλάθι ήρθε από τον Γουναρίδη. Ο Μακρής για τους Νότιους και ο Τσόλας για τους Saronic… βρήκαν στόχο από μακριά για το 9-6, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 13-8.

Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι «έσφιξαν» κι άλλο την άμυνα τους και κατάφεραν να δεχθούν μόλις τρεις πόντους (με εύστοχο τρίποντου του Μακρή)... να σκοράρουν 13 και ουσιαστικά να βάλουν από νωρίς γερές βάσεις για την έκβαση του ροζ φύλλου αγώνα. 

Παρόμοιο έργο θεατές και με την έναρξη του Β΄μέρους. Οι Saronic έβρισκαν ευκολότερα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι όταν ο Τσόλας βρισκόταν στο παρκέ, ενώ αρκετά καλός σε απόδοση ήταν και ο Γουναρίδης.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, που ήταν και το ανταγωνιστικότερο, με το σκορ στο 37-19. Χωρίς βέβαια ιδιαιτέρες συγκινήσεις όσον αφορά την ομάδα που θα έπαιρνε το εισιτήριο για την δεύτερη φάση του Atlas Cup, καθώς αυτό είχε κριθεί προπολού, με τους Saronic να προκρίνονται και τους Νότιους να κρατάνε από το ματς την εξαιρετική τους άμυνα κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, αλλά να φεύγουν για ακόμα μία φορά προβληματισμένοι από την επιθετική τους συγκομιδή. 

MVP: Ο Σεραφείμ Τσόλας με 12 πόντους, οχτώ ριμπάουντ, πέντε ασίστ, δύο κλεψίματα και δύο τάπες.

Παίκτης κλειδί: Ο Βλάσιος Κωτσοβίλης με πέντε πόντους, έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο κλεψίματα και δύο τάπες.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Παναγιώτης Καπράνης με εφτά πόντους, 12 ριμπάουντ και μία ασίστ.

Που κρίθηκε το ματς: Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δύο αντιπάλους ήταν εμφανής, με τους Saronic Hornuts να παίρνουν την πρόκριση χωρίς να χρειάζεται να «ιδρώσουν».