Την πρόκριση για τους 64 του Atlas Cup πήραν το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ οι Ionians αποκλείοντας τους τυπικά γηπεδούχους Σκούρκους μετά από μια αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές τυος υποχρεώσεις.

Οι ομάδες μπήκαν προσεκτικά στο παρκέ, με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν ένα προβάδισμα χάρη στον Θεοδώρου (7π). Από την άλλη πλευρά ο Πασαγιάννης έδωσε σκορ στο ζωγραφιστό με 6 πόντους, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 10-13.

Το τανγκό διατηρήθηκε ως τα μέσα της δεύτερης περιόδου, καθώς οι Σκούρκοι βρήκαν και περιφερειακές λύσεις με τους Μπούκα (7π) και Παπακωνσταντίνου (5π). Ωστόσο οι Ίωνες ήταν εκείνοι που ξέφυγαν στο +9 με σερί 10-0 χάρη στο δίδυμο Θεοδώρου (7π) και Κόντου (5π) για να πάνε στο ημίχρονο προηγούμενοι με 26-33.

Το συγκρότημα του Χρηστίδη με νέο ξέσπασμα μετά την ανάπαυλα, κι ένα επιμέρους 1-11 έφτασε στο +15 με την επιθετική συνεισφορά αρκετών (Θεοδώρου - Χουλιάρας από 3π, Αργυρόπουλος, Κόντος, Κοτζαμάνης από ένα καλάθι) και παρά τις προσπάθειες των Μαυρίκιου & Γκράβα (από 4π) στην αντίπερα όχθη έκεισε το τριαντάλεπτο με διψήφια απόσταση (38-49).

Στην τελική ευθεία οι Σκούρκοι αντεπιτέθηκαν. Παπακωνσταντίνου (6π), Μαυρίκιος (5π) και Μάργαρης (4π) έκλεισαν την ψαλίδα με ένα 11-0 και πλησίασαν στο καλάθι , όμως σε αυτό το σημείο μίλησαν τα ...τρίποντα των Ionians. Παππάς (7π και 2 ριπές από τα 6.75) και Κόντος (3π) επανέφεραν την ομάδα τους σε αποστάσεις σχετικής ασφάλειας, ενώ ήταν ψύχραιμοι και απότη γραμμή της φιλανθρωπίας, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόκριση με το τελικό 58-63 !

Στα ομαδικά στατιστικά οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα τρίποντα (16-24%) παρά δίποντα (41-39%) ή βολές (68-61%). Υστέρησαν λίγο στα ριμπάουντ (47-40), μοίρασαν σχεδόν διπλάσιες ασιστ (6-10), έκλεψαν παραπάνω μπάλες (7-10) & υπέπεσαν σε λιγότερα μπλοκ λάθη (14-10).

Mvp : Σαν το παλιό καλό κρασί, με double double o Δημήτρης Θεοδώρου. Είχε 21 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ και 1 λάθος.
Παίκτης-Κλειδί:  Ο Παναγιώτης Κόντος με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Για τους ηττημένους πιο αποδοτικός ήταν ο Δημήτρης Μπούκας με 9 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

Που κρίθηκε το ματς: Οι νικητές παρουσίασαν μεγαλύτερη διάρκεια , καλύτερες επιλογές και ισορροπία.