Οι «πολεμιστές» δεν έπεισαν με την απόδοση τους κόντρα στους μαχητικούς Survivors Veterans, ωστόσο με ένα ξέσπασμα των Λούβαρη και Δημητρακόπουλου πήραν τη νίκη με 50-41. 

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους. Οι Warriors, δεν είχαν πολυφωνία, αλλά σε καλή μέρα τον Κομνηνό Λούβαρη, ο οποίος έβγαζε ενέργεια στο παρκέ με την αθλητικότητα του. Από την άλλη, για τους «ροζ», Γκίζης και Μπουλουτσίκος συνδέονταν με το αντίπαλο καλάθι. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η διαφορά άνοιξε για τους τυπικά φιλοξενούμενους. Ο Λούβαρης είχε γίνει διψήφιος (10π.), ενώ ο Δημητρακόπουλος άνοιγε το γήπεδο. Οι «κίτρινοι», πήγαν στα αποδυτήρια στο συν 9, 23-14. Για την ομάδα του Παρασκευόπουλου, είχαν σκοράρει μόλις 4 παίκτες, με τον Μπουλουτσίκο να σταματά στους 7. 

Παρόλο που άπαντες πίστευαν πως η διαφορά θα ανοίξει για τους Warriors, οι Survivors Veterans ήταν αποφασισμένοι. Η άμυνα ζώνης λειτουργούσε και οι «ροζ» με ένα 12-7 σερί μείωσαν στους 4, 30-26 στο 30’ παίρνοντας σκορ από τους Δουλγεράκη, Γκίζη και Μπουλουτσίκο. Για τους τυπικά φιλοξενούμενους, 6 έβαλε ο Λούβαρης. 

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου. Οι Veterans έμεναν κοντά, αλλά δεν μπόρεσαν να προσπεράσουν, φτάνοντας μέχρι τους 2. Σε εκείνο το σημείο, μίλησε η κλάση του Μίλτου Δημητρακόπουλου που με 2 τρίποντα ξεκλείδωσε το ματς, με την ομάδα του να φτάνει τελικά στη νίκη με 50-41 και να περνάει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι «ροζ» δεν πήραν το θετικό αποτέλεσμα, αλλά κέρδισαν τις εντυπώσεις.     

MVP: Κορυφαίος του αγώνα ήταν Κομνηνός Λούβαρης ο οποίος σταμάτησε στους 21 πόντους, έχοντας 2/2 βολές, 8/16 δίποντα και 1/1 τρίποντο. Μάζεψε 13 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, έκλεψε 2 φορές την μπάλα, έκανε 1 τάπα και 4 λάθη. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κώστας Μπουλουτσίκος με 13 πόντους (0/1 βολές, 5/14 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 13 ριμπάουντ, 1 τάπα και 2 λάθη. 

Παίκτης κλειδί: Ο Μίλτος Δημητρακόπουλος, ο οποίος παρότι ήταν σε χαμηλά νερά για τα δεδομένα του, σημείωσε δύο διαδοχικά τρίποντα, όταν οι Veterans είχαν μειώσει στους 2. Ο έμπειρος γκαρντ, σταμάτησε στους 16 πόντους. 

Που κρίθηκε το ματς: Όταν οι Veterans μείωσαν στους 2, δύο τρίποντα του Δημητρακόπουλου και ένα του Λούβαρη, τελείωσαν την υπόθεση νίκη για τους Athenian Warriors.