Μετά από σαραντάλεπτη μάχη, οι Ελλάνιοι λύγισαν την αντίσταση των τυπικά γηπεδούχων Beefs το βράδυ της Κυριακής στο Sala Sports Club στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Atlas Cup προκρινόμενοι στην επόμενη φάση του θεσμού.

Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν λίγο καλύτερα στο παρκέ με το τρίο Βερεντζιώτη (6) Μπεστιτζάνου (5) και Τακούδη (4) να ηγείται επιθετικά. Οι αντιπάλοι τους ακολούθησαν με τον Παπανικολάου (8π) , με το σκορ να βρίσκεται στο 12-17 στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και η δεύτερη περίοδος, με τον ρυθμό ωστόσο να πέφτει. Ο Νιόνιοβιτς (5π) σκόραρε μαζί με τον "παππού" Κωνσταντίνου (3π) για τους Beefs, με τον Βερεντζιώτη (4) να απαντά για να φτάσουμε στη μέση της διαδρομής με τους Ελλάνιους να προηγούνται με 22-27.

Δεν άλλαξε κάτι μετά την ανάπαυλα. Οι "Ελ" αξιοποιώντας τους Μπεστιτζάνο (5π) και Βερεντζιώτη (3π) διατήρησαν αποστάσεις πέριξ των δέκα πόντων, ενώ ο Παπανικολάου έβαλε 3 πόντους και ο Χαλκιόπουλος 2, με τη διαφορά να είναι στους δέκα (40-50) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι Beefs έσφιξαν την άμυνα και έκαναν την προσπάθεια τουςς να διεκδικήσουν το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. , Με τους Κωνσταντίνου και Λυκογιάννη (από 5π) πρωτοστάτες έφτασαν σε απόσταση ενος σουτ (45-48), παρά την απόδοση των Τακούδη και Μπεστιτζάνου (από 4π) στον αντίποδα. Ο Βουρλίτης όμως δεν ευστόχησε στο τρίποντο της ισοφάρισης στα 6", με τον Κακλέα να διαμορφώνει το τελικό 45-50 που έδωσε τη νίκη στους Ελλάνιους !

Η ομαδική στατιστική καταγράφει την προσπάθεια των ομάδων στο παρκέ. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (29-44%) και βολές (45-50%) παρά  τρίποντα (19-13%). Υστέρησαν στα ριμπάουντ (58-34), μοίρασαν τις ίδιες ασιστ (από 11), έκλεψαν λιγότερες μπάλες (8-6) & είχαν λιγότερα λάθη (12-10).

Mvp : Με το ..παραδοσιακό του double double ο καπιτάνο Άκης Βερεντζιώτης έχοντας 15 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη. 
Άξιος συμπαραστάτης του ως παίκτης-κλειδί ήταν ο Νίκος Μπεστιτζάνος με 16 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε με double figures ο αλάνθαστος Αργύρης Παπανικολάου καταγράφοντας 13 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 2 κλεψίματα.

Που κρίθηκε το ματς: Οι νικητές είχαν το κάτι παραπάνω, έπαιξαν αρκετά καλή άμυνα και διαχειρίστηκαν πιο αποτελεσματικά τις λεπτομέρειες στο τελείωμα του παιχνιδιού.