Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, το Τρένο ήταν ανώτερο στο φινάλε και κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Atlas Cup, επικρατώντας των Rejects με 58-47 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. 

Με καλό ρυθμό ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες. Το Τρένο, ήταν πιο ουσιαστικό και με τους Σκούρα και Κατσώνη να βάζουν από 5 πόντους, προηγήθηκε με 19-15. Για τους τυπικά φιλοξενούμενους, 4 έβαλε ο Κωνσταντίνου, ενώ από 3 έβαλαν οι Κοκολογιαννάκης και Σταματιάδης. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, χωρίς ωστόσο να μπορούν να πάρουν μεγαλύτερες διαφορές. Ο Δημητρίου με 6 πόντους, οδηγούσε την ομάδα του για το 34-29 του ημιχρόνου. Για τους φιλοξενούμενους, 5 έβαλε ο Σταματιάδης. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Αυτό που δεν άλλαξε, ήταν πως τα ηνία στο σκορ τα είχε το Τρένο. Με ένα 14-10 επιμέρους οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 30’ με 48-39. Τσιμώτας από την μία με 4 και Νεοφύτου από την άλλη με επίσης 4, ηγούνταν των επιθετικών προσπαθειών των ομάδων τους σε εκείνο το διάστημα. 

Στην τελευταία περίοδο και παρά την συγκινητική προσπάθεια του Σταματιάδη, το Τρένο διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα του, φτάνοντας τελικά στη νίκη πρόκριση με 58-47, με τις δύο ομάδες ωστόσο να κερδίζουν τις εντυπώσεις. 

MVP: Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Τάσος Γαβριελάτος ο οποίος είχε 13 πόντους (3/4 βολές, 2/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη. Για τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Γρηγόρης Σταματιάδης με 12 πόντους (3/11 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 9 ριμπάουντ και 2 λάθη.

Παίκτης κλειδί: Ο Σπύρος Σκούρας έκανε όλη την δουλειά στο «ζωγραφιστό». Σταμάτησε στους 6 πόντους, μάζεψε 12 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκανε 2 κλεψίματα. 

Που κρίθηκε: Στην πληρότητα και την ψυχραιμία του Τρένο. Όσες φορές και αν μείωσαν οι Rejects, οι «πράσινοι» είχαν απαντήσεις!