Σαν μία μάχη δύναμης, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, οι VIP πάλεψαν με τους Cool Dynamic και βγήκαν νικητές στις λεπτομέρειες, με τους Κοντομίχη και Διαμαντή να… λυγίζουν τους αντίστοιχους πρωταγωνιστές των αντιπάλων τους, Σεφεριάδη και Πατρικαρέα, δίνοντας στην ομάδα του Παπαδόπουλου την πρόκριση στον 2ο γύρο του Atlas Cup.

Τα μαρκαρίσματα ήταν δυνατά από τα πρώτα δευτερόλεπτα και φάνηκε ότι το παιχνίδι θα κριθεί εκεί περισσότερο, με τους Παπαδάκη, Διαμαντή να παίρνουν τις περισσότερες πρωτοβουλίες για τους VIP και τον Πατρικαρέα να βάζει μπροστά τους Cool στο δεκάλεπτο (9-12), ενώ οι Χαρμπαλής, Σεφεριάδης μεγάλωσαν τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο για τους «άσπρους» (16-26), εκμεταλλευόμενοι την αστοχία και έναν μικρό εκνευρισμό των τυπικά γηπεδούχων.

Η εικόνα των VIP άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού άρχισαν να βγαίνουν οι φάσεις στους Κοντομίχη, Διαμαντή και οι περισσότερες μονομαχίες στις ρακέτες ήταν κερδισμένες για την ομάδα τους (34-30 στο 29’), όμως δύο τρίποντα των Dynamic έκαναν το 34-36 του 30ου λεπτού, κάτι που μάλλον πείσμωσε τους γηπεδούχους και με τις βοήθειες από Ζευγώλη, Αλεξόπουλο, Παπαδάκη, σε συνδυασμό με τη δυναμικότητα του Κοντομίχη, έγινε ξανά η ανατροπή και η νίκη-πρόκριση κατέληξε στους VIP by Ariantique με το 46-43.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Κωνσταντίνος Κοντομίχης με 13 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 μπλοκ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ από τους Κουλ ξεχώρισε ο Χαράλαμπος Πατρικαρέας με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Παίκτης-κλειδί για τους νικητές ήταν ο Θοδωρής Διαμαντής, που εκτός των κερδισμένων μονομαχιών στις ρακέτες προσέφερε και στο σκοράρισμα, έχοντας συνολικά 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Το ματς κρίθηκε στην - ένα κλικ παραπάνω - θέληση που έδειξαν οι VIP και στο πάθος τους, που συνεπήρε όλη την ομάδα και έγειρε την ζυγαριά υπέρ τους στο φινάλε.