Πρεμιέρα για τη φετινή περίοδο, μέσα από τον θεσμό του κυπέλλου, έκαναν δυο παλιοί μας γνώριμοι.  Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, η Voskonia αντιμετώπισε τους Τσακορούκουνες (και οι δύο ομάδες ανήκουν στην Ανατολική περιφέρεια της Division 1)  για τον 1ο γύρο του Atlas cup, με νικητές, ύστερα από μία σκληρή μονομαχία, να βγαίνουν οι γηπεδούχοι, με σκορ 73-63.

Οι «Βοσκοί» πήραν από τα πρώτα δευτερόλεπτα το πάνω χέρι στο σκορ, καθώς προηγήθηκαν με 8-2, μετά από γκολ-φάουλ του Κωστόπουλου, τρίποντο του Δερδενέ και… δεν το έχασαν ποτέ ξανά, σε όλη την αναμέτρηση.Ο Πρωτόπαππας σκόραρε για το 10-2, με τον Μικράκη να «βρίσκει στόχο» έξω από τα 6.75 για το 15-2. Ο Κουλέντης απάντησε με τον ίδιο τρόπο (15-5), με το δεκαλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 20-11, με μία ακόμα (από τις πολλές που θα ακολουθούσαν) τρίποντη «βόμβα» του Μικράκη.

Στη δεύτερη περίοδο, το πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες, με τους Τσακορούκουνες να την «κλείνουν» καλά για αυτούς, καταφέρνοντας να μειώσουν. Αρχικά, Κατσώνης και Ταγκούλης έδωσαν «αέρα» 10 πόντων στην ομάδα τους (30-20), αλλά ο Κουλέντης που είχε σκοράρει για τρεις ενδιάμεσα, το έκανε δις και στο φινάλε του πρώτου μέρους για το 30-26.

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε πρωταγωνιστή και λέγεται Κώστας Μικράκης, καθώς, ο έμπειρος guard, με τα εύστοχα μακρινά του σουτ, δεν «επέτρεψε» στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν περαιτέρω, παρά το καλό τους διάστημα. Αρχικά, ο Μικράκης «απάντησε» στο τρίποντο του Αρτινού, για 35-29, λίγο αργότερα βρήκε και πάλι στόχο για το 38-33 και αποκορύφωμα όλων το έμμεσο «τετράποντο» για το 46-36. Οι «Τσάκο» έτρεξαν σερί 9-0, με 7 πόντους του Κουλέντη και 2 του Αρτινού, μείωσαν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (46-45), όμως είδαν και πάλι τους «ταύρους», μετά από τάιμ-άουτ, να ολοκληρώνουν ιδανικά την περίοδο και με μεγάλο πρωταγωνιστή σε αυτό το διάστημα τον Μαστρογιάννη που μάλιστα σκόραρε στην εκπνοή, να αποκτούν πάλι προβάδισμα 9 πόντων (56-47).

Το τελευταίο μέρος δεν «έκρυβε» ιδιαίτερες συγκινήσεις. Οι «Ρούκουνες» δεν έγιναν «απειλητικοί» όσον αφορά τη διεκδίκηση του ροζ φύλλου, παρά μόνο σε μία στιγμή και συγκεκριμένα όταν μετά από τρίποντα των Αρτινού και Κουλέντη, κατάφεραν να μειώσουν στους 6 (59-53). Σε αυτό το διάστημα, για τη Voskonia «ανέλαβε δράση» ο Ταγκούλης και με 8 αναπάντητους πόντους, διαμόρφωσε το σκορ σε 67-53. Επιμέρους 9-2 (69-62)για τους φιλοξενούμενους (τυπικά), με καλάθια από Χρονόπουλο, Αρτινό και Βύνιο, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αντιδράσουν, όμως το εύστοχο τρίποντο του Σουφλέρη (72-62), 40 δεύτερα πριν το τέλος, σήμανε οριστικά game over. Το τελικό 73-63, στέλνει τους «Ισπανούς» στο δεύτερο γύρο του Atlas Cup.

MVP: Ο Κώστας Μικράκης με 20 πόντους (5/8 τρίποντα), έξι ριμπάουντ, δύο ασίστ και ένα κλέψιμο.

Παίκτης κλειδί: Ο Νίκος Ταγκούλης με 14 πόντους, εκ των οποίων οι 8, συνεχόμενοι, στο τελευταίο δεκάλεπτο, την στιγμή που οι Τσακορούκουνες επιχειρούσαν μία τελευταία αντεπίθεση». Επιπλέον, μάζεψε έξι ριμπάουντ, μοίρασε δύο ασίστ και πραγματοποίησε ένα κλέψιμο.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο συγκλονιστικός Βαγγέλης Κουλέντης, που πραγματοποίησε double-double με 27 πόντους, 15 ριμπάουντ, ενώ είχε πέντε κλεψίματα και μία τάπα.

Που κρίθηκε το ματς: Παρά τη διψήφια διαφορά,ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στο μεγαλύτερο μέρος του, όπως αποτυπώνεται και από την στατιστική. Η μεγάλη διαφορά είναι στα ριμπάουντ, εκεί όπου η Voskonia μάζεψε 15 «σκουπίδια» παραπάνω, εκ των οποίων τα 10 επιθετικά, που τους έδωσαν δεύτερες ευκαιρίες για σκοράρισμα.