Το εισιτήριο για τους «32» του Atlas Cup εξασφάλισαν οι Bandicoots, οι οποίοι νίκησαν 41-36 τους West Floppers.

Στο κλειστό το ΟΑΚΑ συναντήθηκαν δύο ομάδες που τους αρέσει να τρέχουν και τελικά πήρε τη νίκη αυτή που μπόρεσε να περιορίσει κάπως αυτή την ορμή της. Ο λόγος ήταν ότι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης στην επίθεση, συνεπώς έπρεπε να επιστρατεύσουν την άμυνα τους. Κάτι που έκαναν καλύτερα οι Bandicoots, οι οποίοι δέχθηκαν μονοψήφιο αριθμό πόντων στις τρεις από τις τέσσερις περιόδους.

Οι West Floppers παρατάχθηκαν… πεντάδα για δεύτερο σερί ματς, αλλά παρά τις προσπάθειες των Bandicoots να τους κουράσουν άντεξαν μέχρι το τέλος, σε ένα ματς που δεν είχε υψηλό σκορ, αλλά είχε μάχες, πάθος και μεγάλη διάθεση για την πρόκριση.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, μάλιστα, μπήκαν δυνατά στον αγώνα και μετά από τρίποντο του Μπάκα προηγήθηκαν 16-11, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου.  Η απάντηση των Bandicoots ήρθε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και αμέσως μετά την ανάπαυλα, όταν προηγήθηκαν 26-20, έπειτα από καλάθι του Κωσταβέλη. Οι συνεχόμενοι πόντοι του Παναγιωτίδη έβαλαν ξανά τους West Floppers στο κόλπο της διεκδίκησης της νίκης. Με προσωπικό σερί 7-0 έφερε την ομάδα του στον πόντο (29-28), με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Οι Bandicoots κατάφεραν να παραμείνουν μπροστά, καθώς οι αντίπαλοι τους δεν βρήκαν το «μεγάλο» σουτ, ειδικά με τον Λαμπρόπουλο που το έψαξε πιο πολύ από κάθε συμπαίκτη του.  Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν 38-31 (36’) με καλάθι του Αντωνίου, για να τελειώσει την υπόθεση νίκη ο Τσουκαλάς με τρίποντο (41-36), 23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. 

Player of the Game: Ο Ισίδωρος Τσουκαλάς ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 15 πόντους, ενώ πρόσθεσε κι 7 ριμπάουντ. Κυρίως, όμως, ήταν ο άνθρωπος που… μίλησε στο τέλος για τους Bandicoots, καθώς πέτυχε τους 7 από τους τελευταίους 11 πόντους τους.

Παίκτης κλειδί ο Χάρης Αντωνίου, ο οποίος αποτέλεσε άξιο συμπαραστάτη του Τσουκαλά. Βοήθησε την ομάδα του να ανατρέψει την κατάσταση μετά το μέτριο ξεκίνημα και στο τέλος έβαλε κι αυτός το… λιθαράκι του για την πρόκριση. Συνολικά μέτρησε 11 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ βοήθησε και με τις άμυνες του.

Που κρίθηκε: Στην ψυχραιμία των Bandicoots (των εφτά παικτών) στα κρίσιμα σημεία και στο γεγονός ότι βρήκαν λύσεις από αρκετούς παίκτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 15 ριμπάουντ του Κωσταβέλη. Από την άλλη, οι West Floppers ούτε... ανάσες δεν μπορούσαν να πάρουν, καθώς ήταν μόλις πέντε.