Σε ένα παιχνίδι ντέρμπι για 40 λεπτά, ο Φωκιανός ήταν πιο ψύχραιμος και πιο συγκεντρωμένος και κατάφερε να επικρατήσει με 64-58 των Blue SharksNeurolife, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Atlas Cup.

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα με τις δύο ομάδες να είναι πάρα πολύ άστοχες και νευρικές. Ο Φωκιανός, είχε σε καλή μέρα τον Τζούρτο, ο οποίος με 6 πόντους έδωσε τα ηνία στην ομάδα του, 11-8. Για τους φιλοξενούμενους, 5 είχε ο Σκιαδόπουλος.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο. Σιγά – σιγά οι δύο ομάδες έβρισκαν τα πατήματά τους. Ο Φωκιανός, κρατούσε με… νύχια και με δόντια το προβάδισμα του, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο συν 5, 29-24. Ο Τομαράς έβαλε 7 για τους γηπεδούχους, ενώ Τζούρτος και Δημητριάδης έβαλαν από 6 για Φωκιανό.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι τυπικά φιλοξενούμενοι έδειχναν να καθαρίζουν το παιχνίδι. Ο Τζούρτος πετούσε φωτιές και με νέους 9 πόντους (είχε φτάσει στους 23) βοήθησε την ομάδα του να τρέξει ένα επιμέρους 23-8,  για να προηγηθεί με 52-32 στο 30’. Για τους τυπικά γηπεδούχους, 4 έβαλε ο Σακελλαρόπουλος.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Φωκιανός θα έχει εύκολο απόγευμα, οι Blue Sharks είχαν άλλη άποψη. Τομαράς, Σκιαδόπουλος και Σακελλαρόπουλος σκόραραν με συνέπεια και οι γηπεδούχοι μείωσαν σε απόσταση αναπνοής. Ο Φωκιανός, βρήκε μεγάλα σουτ με Τζούρτο και Μυλιόρδο και κατάφερε να επικρατήσει με 64-58.

MVP: Ο τρομερός Δημήτρης Τζούρτος σταμάτησε στους 23 πόντους (1/1 βολή, 2/5 δίποντα, 6/11 τρίποντα), μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ και 1 κλέψιμο. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ηλίας Σκιαδόπουλος με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Παίκτης Κλειδί: Ο Αλέξανδρος Παντελεάκης με 4 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 τάπα.

Που κρίθηκε το ματς: Στο τρίτο δεκάλεπτο του Φωκιανού, που επικράτησε με 23-8. Παρά το ντεμαράζ των Blue Sharks, δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στο ματς