Σε ένα αδυσώπητο ντέρμπυ από την αρχή ως το τέλος το βράδυ της Πέμπτης στον Κορυδαλλό, οι Elitήριοι by pinguin επικράτησαν των Thunderdogs στη δεύτερη παράταση στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Atlas Cup παίρνοντας δια πυρός και σιδήρου στους 32 του θεσμού.

Οι τύποις γηπεδοίχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι με τον Μπαϊράμι να ηγείται με 8 πόντους παρέα με τον Πατωνίδη (5π) προηγούμενοι με 20-9. Οι αντίπαλοι τους αντέδρασαν με τον Σεφέρη (4) και το τρίποντο του Μαυρέα και μείωσαν σε 20-15 στη λήξη της πρώτης περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το δικό τους καλό διάστημα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με σερί 11-0 χάρη στον Δημακαρέα (6π) και το τρίποντο του Νομικού , αλλά κυρίως με την ατσάλινη τους άμυνα , δέχθηκαν μόλις 5 πόντους (Ζελμάνοβιτς 4) και ανέτρεψαν την κατάσταση προσπερνώντας με 25-30 στο ημιχρόνο.

Οι Elitήριοι by pinguin απάντησαν με το ίδιο νόμισμα. Με πρωτομάστορες τους Ζελμάνοβιτς (7), Κωνσταντινάκο (5) και τα τρίποντα των Ράνη & Μαργωμένου έτρεξαν ένα 23-8 (Μπένος 3 από την άλλη πλευρά) και έφτασαν ξανά σε διψήφια διαφορά (48-38) στο πέρας της τρίτης περιόδου.

Στην τέταρτη περίοδο οι Thunderdogs ανέκαμψαν χάρη στο σόου του Νομικού. Και τι δεν έκανε ο αθεόφοβος ; Τέσσερα τρίποντα, ένα εκ των οποίων "τετράποντο", με τη διαφορά να πέφτει στον πόντο γρήγορα (51-50) καθώς τον ακολούθησαν από την ίδια απόσταση και οι Πίνας & Καλαγκάτσης. Ο Πατωνίδης (5) και το τρίποντο του Λαμπρόπουλου έδωσαν ξανά αέρα 8 πόντων στους γηπεδούχους όμως είπαμε, ο Νομικός είχε άλλη γνώμη. Ο Δημακαρέας με 1/2 βολές στα 0.7" έχασε την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας της βραδιάς, για να οδηγηθούμε στο έξτρα πεντάλεπτο με το σκορ στο 58-58.

Εκεί οι ομάδες ήταν κουρασμένες, νευρικές και άστοχες. Δημακαρέας και Ζελμάνοβιτς έκαναν το 60-60 για να πάμε με αυτόν τον τρόπο στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο ! Οι Thunderdogs παρότι προηγήθηκαν με 60-65 (Νομικός 6 πόντοι) τους εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους, ενώ από την αντίπερα όχθη εμφανίστηκε ο Μπαϊράμι με 7 πόντους και παρέα με τον σταθερό Πατωνίδη (4π) και με επιμέρους 11-1 έφτασαν στο +5. Ένα ακόμα τρίποντο του Νομικού έφερε το ματς στο 71-69, με τον ψύχραιμο Μπαϊράμι να διαμορφώνει μετά από 50 λεπτά αγώνα το τελικό 73-69 !

Mvp : Με εκκωφαντικό double double ο Θάνος Πατωνίδης με 17 πόντους, 20 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.
Παίκτης-Κλειδί:  Ο X - factor της δεύτερης παράτασης Χρήστος Μπαϊράμι με 15 πόντους, 2 ριμπάουντ, 5 ασιστ και 1 λάθος.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο bomber Μιχάλης Νομικός καταγράφοντας 22 πόντους (7/16 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Που κρίθηκε το ματς: Στις αντοχές και την ψυχραιμία των νικητών μετά από έναν αγωνιστικό μαραθώνιο.