Βράδυ Δευτέρας χθες στο ΟΑΚΑ με ένα πολύ δυνατό ζευγάρι για τους 64 του Atlas Cup. Hema και Ποσειδωνία μας προσέφεραν ένα δυνατό ματς με τελικούς νικητές τους "μπλε" που παρατάχθηκαν με όλα τα δυνατά τους όπλα και απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι όταν είναι πλήρεις, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον οποιοδήποτε αντίπαλο. 

Αρκετά ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο, με τους Hema να μπαίνουν μεν καλύτερα με ένα επιμέρους 10-4 αλλά η Ποσειδωνία αντέδρασε, με μπροστάρηδες τους Ρέππα και Μαρκόπουλο, ισορρόπησε την κατάσταση και έκανε το 14-13. Κάπου εκεί ο ελεύθερος σκοπευτής Πεζούλας πήρε το σνάιπερ του και με  δύο τρίποντα αύξησε εκ νέου το προβάδισμα για τους Hema. H περίοδος έκλεισε στο 21-17. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Ποσειδωνία έφερε μεγάλες φορτούνες στον αντίπαλο της καθώς, με ολοκληρωτικό μπάσκετ έκανε ό,τι ήθελε σε άμυνα και επίθεση. Ο Αθανασάκης στη ρακέτα σκόραρε με κάθε πιθανό τρόπο, Κωστόπουλος και Σμάγκιν συνεπικουρούσαν, ενώ οι Hema είχαν βραχυκυκλώσει, ιδίως στο δεύτερο μισό της περιόδου. Η εικόνα του αγώνα αποτυπώνεται και στο επιμέρους σκορ (28-10), με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν το ημίχρονο στο +14 (31-45), χάρη σε buzzer beater του Καραβάκη.

Mετά την ανάπαυλα, οι Hema έψαξαν την ανατροπή αλλά η Ποσειδωνία είχε τις απαντήσεις. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, κάτι που δεν βόλευε τους γηπεδούχους που το μόνο που κατάφεραν ήταν μειώσουν στους 10 (42-52) μετά από τρίποντο του Πεζούλα. Μέσα σε όλα, Αχριάνης, Τσιλάβης και Μπερδεμπές φορτώθηκαν με φάουλ, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά έμεινε απαράλλακτη (42-56).

Στην ουσία το μόνο που χρειαζόταν να κάνει η Ποσειδωνία στην τελευταία περίοδο ήταν σωστή διαχείριση, κάτι το οποίο έπραξε με επιτυχία. Oι Hema αδυνατούσαν να πλησιάσουν στο σκορ το οποίο στα μέσα τη περιόδου ήταν 48-64. Κάπου εκεί ήταν σαφές ότι το σενάριο της ανατροπής δεν συγκέντρωνε μεγάλες πιθανότητες και τα τελευταία λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 21 πόντους (50-71) με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 56-73.

Στα αξιόλογα στατιστικά του αγώνα, η Ποσειδωνία είχε 16 ασσίστ με αξιόλογο ποσοστό στα δίποντα (26/46 δ. και 56%), ενώ οι Hema σούταραν με μόλις 40% (18/45).

Player of the game: Ο Χαράλαμπος Αθανασάκης ήταν πραγματικός πύργος έχοντας 22 πόντους (10/14 δ.) και 6 ριμπάουντ με 20 eff.

Παίκτης κλειδί: Ο έτερος δίδυμος πύργος Ανδρέας Σμάγκιν ήταν εξαιρετικός με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 7 ασσίστ και 1 μπλοκ.

Για τους Hema πρώτος σκόρερ ήταν ο Πεζούλας που σε 20 λεπτά συμμετοχής είχε 16 πόντους με πολύ καλά ποσοστά (3/3 β., 2/3 διπ., 3/6 τρ.)