Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, οι Kleious Warriors (Atlas League) αντιμετώπισαν τους Saronic Hornuts (Division 1), για τον 2ο γύρο του Atlas Cup, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 96-55, μία διαφορά που αποκτήθηκε κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στα πρώτα λεπτα του αγώνα το σκοράρισμα ήταν «καθρεφτης» για τις δύο ομάδες. Γκολ-φάουλ ο Κυράτσης, γκολ-φάουλ ο Ορφανίδης, τρίποντο ο Αρτινός, τρίποντο ο Φιλιππίδης, δίποντα από Βράτινο, δίποντα από Ορφανίδη και… 10-10. Παπαδάκης και Αρτινός έδωσαν το πρώτο προβάδισμα πέντε πόντων για τους Kleious και το νερό από εκεί και έπειτα μπήκε… στο αυλάκι (από νωρίς). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Αγγελόπουλου (20-13), που το έπιασε από εκεί που το άφησε με την Kranaa.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, την είσοδό του στο παρκέ έκανε και ο Νακόπουλος, που έδωσε πολλές λύσεις στην ομάδα του και ήταν και αυτός που σκόραρε για το πρώτο διψήφιο προβάδισμα του αγώνα (32-21). Βράτινος και Κυράτσης συνέχισαν σε «υψηλές πτήσεις» και από την άλλη ο Ορφανίδης προσπαθούσε μόνος του επιθετικά να κρατήσει την ομάδα του κοντά. Ημίχρονο 39-29.

Παρόμοια η εικόνα και στη τρίτη περίοδο. Οι Kleious τα ηνία του αγώνα και οι Saronic εκεί, σκληρά να βρίσκουν τρόπο να μην ξεφύγει η διαφορά, ελπίζοντας στη μεγάλη έκπληξη. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 21-20 και συνολικό σκορ 60-49. Διάστημα όπου ο Τσόλας με εύστοχα μακρινά σουτ, ήταν η απάντηση στο εξαιρετικό δεκάλεπτο του Παπαδάκη.

Τα καύσιμα όμως τελείωσαν στα τελευταία δέκα λεπτά για τους Hornuts και όπως είναι γνωστό η επίθεση των «πολεμιστών» δεν χαρίζεται, αν σε δει κουρασμένο ή πληγωμένο… σε «τελειώνει». Σκορ δεκαλέπτου 36-6, με τους Παπαδάκη και Κυράτση να σκοράρουν ότι ώρα θέλουν και με όποιον τρόπο επιθυμούν. Το τελικό +41 (96-55), όχι μόνο έδωσε την πρόκριση στους Kleious Warriors, αλλά ήταν ακόμα μία «δήλωση» προς πάσα κατεύθυνση, «τρομάζοντας» και τους μελλοντικούς τους αντιπάλους.

MVP: Ο Γιώργος Κυράτσης πραγματοποίησε double-double με 25 πόντους, 12 ριμπάουντ, τρεις ασίστ και τέσσερα κλεψίματα.

Παίκτης κλειδί: Από κοντά σε απόδοση και ο Γιάννης Παπαδάκης με 23 πόντους, εννιά ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τέσσερα κλεψίματα.
Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιώργος Ορφανίδης με 16 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και ένα κλέψιμο.

Που κρίθηκε το ματς: Οι Kleious Warriors  πήραν από νωρίς προβάδισμα, γρήγορα το έκαναν διψήφιο και δεν το έχασαν ποτέ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Saronic δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν άλλο τον ρυθμό των γηπεδούχων και η διαφορά έφτασε τους 41 πόντους