Με τριποντάρα του Παπαντωνίου, τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, οι Legends πήραν την νίκη-πρόκριση στις λεπτομέρειες επί των Mad Frogs, οι οποίοι δεν… μάσησαν από τις απουσίες, επέστρεψαν από το -12 και έμειναν έξω από το Atlas Cup στην τελευταία επίθεση!

Ο αρχηγός των Frogs, Γιώργος Αδαμόπουλος, περίμενε ότι οι απουσίες θα επηρεάσουν την ομάδα του, όμως οι πέντε συμπαίκτες του τον διέψευσαν και με πολύ καλό ρυθμό έδειξαν ότι θέλουν τη νίκη, παρότι οι Λέτζεντς μπήκαν μπροστά στο σκορ στην πρώτη περίοδο (17-13), με τα αδέρφια Παρασκευόπουλου να πρωταγωνιστούν για τους γηπεδούχους και τους Φράγκο, Τσικόλα να απαντούν από πλευράς Βατράχων, οι οποίοι συνέχισαν με πολύ τρέξιμο σε επίθεση και άμυνα, κλείνοντας το ημίχρονο στο 33-32.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Legends έπαιξαν καλύτερη άμυνα και επιθετικά στηρίχτηκαν σε Παρασκευόπουλους, Παπαντωνίου, Οικονόμου για να φτάσουν στο +12, όμως οι Φράγκος, Κώστας και Θοδωρής Γιαννόπουλος με συνεχόμενα σουτ μείωσαν πάλι για τους «πράσινους» (52-49 στο 30’), πηγαίνοντας μέχρι το τέλος στο καλάθι (69-69), εκεί που ο Παπαντωνίου, με περίσσια αυτοπεποίθηση πήρε την τελευταία φάση πάνω του και έστειλε τους γηπεδούχους στον 3ο γύρο του Κυπέλλου.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Παρασκευόπουλος με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ από τα Βατράχια ξεχώρισε ο Θοδωρής Γιαννόπουλος με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ.

Παίκτης-κλειδί για τους Λέτζεντς ήταν ο… άλλος Παρασκευόπουλος, ο Παναγιώτης, με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, αλλά και ο Παναγιώτης Παπαντωνίου προφανώς, που με την ενέργειά του μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κράτησε σε ένταση την ομάδα του και της έδωσε με μεγάλο τρίποντο.

Το ματς κρίθηκε απολύτως στις λεπτομέρειες, αφού θα μπορούσαν και οι δύο ομάδες να το… κλέψουν στις τελευταίες επιθέσεις τους, με τους Legends να έχουν βέβαια και περισσότερες επιλογές να διαχειριστούν από τον πάγκο.