Οι δυνατές άμυνες και το άγχος της παράτασης άφησαν περιθώρια για μόνο ένα εύστοχο σουτ από κάθε πλευρά, στο έξτρα πεντάλεπτο! Εκεί οι Mpasketikoi έκαναν τη διαφορά, αφού το δικό τους εύστοχο ήταν τρίποντο και κάλυψαν το δίποντο των Νυχτερίδων, οπότε με το επί μέρους 2-3 οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη-πρόκριση και άφησαν έξω από το Atlas Cup το «φαβορί».

Γενικά από το ξεκίνημα οι δύο αντίπαλοι ήταν κοντά στο σκορ και οι άμυνες έπαιξαν το μεγαλύτερο ρόλο, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 10-13, έχοντας από πλευράς Νυχτερίδων τον Νεκτάριο Αγγελόπουλο να παίρνει τις πολλές πρωτοβουλίες και τον Πουλόπουλο από μεριάς Μπασκετικών, οι οποίοι είδαν στη συνέχεια τους γηπεδούχους να ανεβάζουν στροφές και να φτάνουν στο +8 του ημιχρόνου (30-22), με Μπέη και Κώστα Στασινόπουλο να βρίσκουν λύσεις από όλες τις αποστάσεις.

Οι πράσινοι έκλεισαν καλύτερα την άμυνά τους στο τρίτο δεκάλεπτο και αποσυντόνισαν τους τυπικά γηπεδούχους, με τους Θεοδοσόπουλο, Κουβαρά και Πατσιλίβα να ισοφαρίζουν στο 30’ (39-39), κάτι που ήταν «μήνυμα» για το φινάλε, αφού το σκορ ήταν για αρκετή ώρα ισόπαλο και ο Τσίτσος το έκανε ξανά τέτοιο, με διπλό φόλοου στη λήξη της κανονικής διάρκειας (55-55), με την ιστορία να γράφεται με ένα εύστοχο σουτ από κάθε ομάδα στην παράταση και τους Mpasketikούς να πανηγυρίζουν τη νίκη, με το τρίποντο του Κουβαρά, στο 1’’ πριν την τελική κόρνα!

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Πατσιλίβας με 11 πόντους, 14 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 τάπες, ενώ από τις Νυχτερίδες ξεχώρισε ο Κώστας Στασινόπουλος με 21 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Παίκτης-κλειδί για τους νικητές ήταν ο Παναγιώτης Κουβαράς, που εκτός του τριπόντου στο τέλος, είχε πολλά τρεξίματα και αποτελεσματικά κατεβάσματα της μπάλας, έχοντας συνολικά 9 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 τάπα και 2 κλεψίματα.

Το ματς κρίθηκε στην ψυχραιμία της τελευταίας επίθεσης στην παράταση, αφού στα προηγούμενα 4:58 λεπτά δεν έμπαινε τίποτα και χρειάστηκε ένα «μεγάλο» σουτ για να δώσει την πρόκριση στους φιλοξενούμενους.