Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, ο Οιωνός Celtics  (Atlas League) αντιμετώπισε τη Voskonia (Division 1), για τον 2ο γύρο του Atlas Cup, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 66-56, μετά από σπουδαία μάχη.

Οι «Βοσκοί» ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 6-11, μετά από καλάθια των Δερδενέ, Μαστρογιάννη και Μανσούρ. Στη συνέχεια «έτρεξαν» 7-0 (Μαστρογιάννης, Πρωτόπαπας, Ματζάκος) για το μεγαλύτερο τους προβάδισμα, 18-6. Σερί 6-0 και για τον Οιωνό που είχε μόνιμη επιθετική απειλή τον Σταυρόπουλο στα πρώτα λεπτά και… 12-18.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Μοναστηριώτης σκόραρε για τρεις (12-21), αλλά Στρατηγαρέας και Χριστόπουλος με λέι-απ και  τρίποντο από τον Κουναλάκη, για το 22-24. Μάλιστα, με μπροστάρη τον Χριστόπουλο στα εναπομείναντα λεπτά πριν την ανάπαυλα, οι «Κέλτες» ευτύχησαν να προηγηθούν με 34-29, χάρις σε επιμέρους 12-5.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο Β΄μέρος. Δερδενές και Μαστρογιάννης απάντησαν και με το παραπάνω στο καλάθι του Κουναλάκη (36-34), με τον πρώτο να σκοράρει και για το 38-37. Κάπου εκεί, ο Οιωνός πάτησε «γκάζι» και με εξαιρετικό Χριστόπουλο που σκόραρε και τους εννιά επόμενους πόντους της ομάδας του, προσπέρασε με 47-40.

Στα τελευταία δέκα λεπτά, φάνηκε η ποιότητα των Celtics. Ο Στεφανέας έκανε το 49-40 από κοντα, η Voskonia μείωσε με βολές και γκολ-φάουλ του Μοναστηριώτη (49-45) και ο Χριστόπουλος με συμπαραστάτη αυτή τη φορά τον Κουναλάκη, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Το τελικό 66-56 στέλνει τον Οιωνό στον 3ο γύρο του θεσμού του κυπέλλου, ενώ οι «ταύροι» μένουν με τις εντυπώσεις και το καλό παιχνίδι τους, κόντρα σε ένα από τα φαβορί της Atlas League.

MVP: Ο Τζέημς Χριστόπουλος με 23 πόντους (3/3β, 10/19δ, 0/1τ), τρία ριμπάουντ, δύο ασίστ και τέσσερα κλεψίματα.

Παίκτης κλειδί: Από κοντά σε απόδοση και ο Μανώλης Κουναλάκης που πραγματοποίησε double-double (παρά μία ασίστ triple-double), με 18  πόντους, δέκα ριμπάουντ, εννιά ασίστ και δύο κλεψίματα.
Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Χρήστος Δερδενές με double-double, 12 πόντους, 13 ριμπάουντ και μία τάπα.

Που κρίθηκε το ματς: Το «ξέσπασμα» του Οιωνού στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, σημείο όπου η άμυνά τους «έσφιξε» αρκετά, ήταν το μομέντουμ που τους έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα.