Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, οι Unbroken (Division 2) αντιμετώπισαν τους Bulldogs (Division 1), για τον 2ο γύρο του Atlas Cup, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 74-63, μετά από σκληρή μάχη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά για τους «άθραυστους», που προηγήθηκαν με 9-0. Οι «ασπρόμαυροι» χρειάστηκαν πέντε λεπτά για να βρουν εύστοχο σουτ εντός πεδιάς, το οποίο ήρθε μετά από τάιμ-άουτ, με τον Πετακό (9-2). Στη συνέχεια, οι Unbroken έφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (18-6), μετά από δίποντα των Ευσταθιάδη, Βεργόπουλου και τρίποντο του Ρίζα. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σερί 7-0 από τους Bulldogs, με 4/4 βολές του Λουλούδη και σουτ έξω από τα 6.75 του Γραβάνη.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με τρία καλάθια του Μακρή, ενώ ενδιάμεσα ο Γιαννικόπουλος είχε βρει στόχο από μακριά (24-16). Νέο σερί για τα «σκυλιά», 8-0, με όμορφο τελείωμα από κοντά του Τσιλιμπάρη, τρίποντο του Λουλούδη, γκολ-φάουλ του Χάρη και… 24-24. Τελικά, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα ισόπαλες, με 31-31.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο Β΄μέρος. Από τους γηπεδούχους, ο Μακρής με στήριγμα τον Ρίζα «τράβηξαν» στο σκοράρισμα, ενώ, σε τρομερή επιθετική κατάσταση για τους φιλοξενούμενους, βρέθηκε ο Λουλούδης με άξιους συμπαραστάτες τους Γιαννικόπουλο και Χάρη. Στο τρίτο δεκάλεπτο είδαμε δύο τρίποντα από Γιαννικόπουλο, ένα από Λουλούδη και Ρίζο, γκολ-φάουλ από Μακρή, Λυμούρη.

Οι δύο ομάδες «μπήκαν» στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, με το σκορ στο 49-51. Ο Λουλούδης συνέχισε τον «βομβαρδισμό» του αντίπαλου καλαθιού και με νέο τρίποντο έδωσε «αέρα» πέντε πόντων στην ομάδα του (49-54). Ο Μακρής σκόραρε δις από κοντα (ενδιάμεσα απάντησε ο Χάρης), για το 53-56. Πάλι γκολ-φάουλ από Λουλούδη (53-59), με τον ίδιο να σκοράρει με νέο λέι-απ λίγο αργότερα και μετά από ακόμα ένα καλάθι και κερδισμένο φάουλ, να αστοχεί στην πρώτη του βολή μετά από 10 συνεχόμενες εύστοχες και ενώ το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 57-65. Διψήφιο προβάδισμα για τους Bulldogs με το τεταρτο τρίποντο του Γιαννικόπουλο στο παιχνίδι, απάντηση από Κοζαρίδη με τον ίδιο τρόπο,αλλά, πλέον το νερό είχε μπει στο… αυλάκι για τα «σκυλιά», που με την κλεψύδρα να λιγοστεύει… παρέμειναν ψύχραιμοι από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» και έφτασαν στην τελική επικράτηση με 74-63.

MVP: Ο Γιώργος Λουλούδης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 31 πόντους (12/13β, 5/6δ, 3/5τρ), τέσσερα ριμπάουντ, έξι ασίστ, δύο κλεψίματα, μία τάπα και μεγάλη φθορά στους αντιπάλους του, από κερδισμένα φάουλ.

Παίκτης κλειδί: Ο Νίκος Γιαννικόπουλος με 17 πόντους (ορισμένα μεγάλα σουτ), πέντε ριμπάουντ και δύο ασίστ.
Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Χρήστος Μακρής που πραγματοποίησε double-double, με 23 πόντους, 15 ριμπάουντ, ένα κόψιμο και ένα κλέψιμο.

Που κρίθηκε το ματς: Οι Bulldogs έδειξαν στο τέλος της αναμέτρησης πως αποτελούν μία πολύ έμπειρη ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται ειδικές καταστάσεις. Τολμάμε να προβλέψουμε πως θα κερδίσει (και φέτος) τα περισσότερα από τα παιχνίδια που θα κριθούν στα τελευταία λεπτά. Καθοριστικός και ο Λουλούδης με εξαιρετική στατιστική.