Ο Δημήτρης Κυριαζής σκοράρει για τρεις και οι Κλειούς Warriors παίρνουν προβάδισμα 14 πόντων λίγο πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου. Φαίνεται πως κρατούν ολοκληρωτικά τις τύχες της αναμέτρησης στα χέρια τους. Flash forward κάποια λεπτά αργότερα… ο Βασσάλος βρίσκεται στη γραμμή για να εκτελέσει δύο βολές. Μέσα η πρώτη, σιγή. Το Risko έχει επιστρέψει. Αν μπει και η δεύτερη η διαφορά θα πέσει στην έλαχιστή της τιμή. Είναι άστοχος, αλλά, ο «στρατηγός» του θα του δώσει την ευκαιρία να γίνει «ήρωας». Ο Παναγιώτης Στρατηγαρέας αρπάζει με το έτσι θέλω την μπάλα μέσα από τα χέρια του Βράτιμου, νέα 14 δευτερόλεπτα για το Risko. Ο Φλέγκας βλέπει τον Βασσάλο ελεύθερο στις 45 μοίρες, τρίποντο του τελευταίου και… 67-66, ξέσπασμα χαράς στον ένα πάγκο, σκυθρωπά πρόσωπα στον άλλο. 

Οι «πολεμιστές» δεν θα καταφέρουν να βάλουν άλλο καλάθι, θα δουν τη συνέχεια του ματς τους παίκτες του Risko να σκοράρουν βολές και όταν δεν τις βάζουν, να παίρνουν επιθετικά ριμπάουντ και να οδηγούνται ξανά στη γραμμή. Τελικό, 72-66. Οι «ασπρόμαυροι» πανηγυρίζουν, κάποιοι δακρύζουν. Είχαν έναν «τύπο» που μόνο αυτοί έβλεπαν δίπλα στον πάγκο τους να τους χειροκροτεί καθόλι τη διάρκεια του αγώνα και να τους πιστεύει, όταν δεν το έκανε κανένας άλλος. Για κάποιους συμπαίκτης, για άλλους φίλος καρδιακός, για άλλους κουμπάρος και οικογένεια. Ο φίλος τους ο Ντάλας δεν ξεχάστηκε από κανέναν, το κύπελλο ήταν για αυτόν. 

Ο Χατζηκυριάκος στις δηλώσεις του μετά το ματς βουρκώνει, τα παλικάρια του τον αγκαλιάζουν και τώρα γλέντια. Κάποιοι το γιόρτασαν με ποτά, άλλοι, περισσότερο μερακλήδες, σε ψησταριά (αυτή τη γνωστή ντε, με το ωραίο κοντοσούβλι) και άλλοι προτίμησαν τη ζεστασιά του σπιτιού τους παρέα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Κανένας πάντως δεν πήγε νωρίς για ύπνο. 

Τους φιναλίστ Κλειούς Warriors δεν τους ξέχασε κανείς. Άλλωστε η δόξα των νικητών είναι η αξία του ηττημένου. Οι περσινοί αήττητοι πρωταθλητές της AtlasLeague 2, είχαν μείνει εκτός συνέχειας AtlasCup στη φάση των «16» από τον κακό τους δαίμονα, το Risko. Φαίνεται πως κάτι τους χρωστάει η «σπυριάρα» γιατι την «μπιστάνε» καλά και θα τους το επιστρέψει στο μέλλον.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το «Γ. Μελισσηνός» της Καισαριανής φόρεσε τα γιορτινά του για να φιλοξενήσει τον τελικό κυπέλλου Atlasbasket. Γηπεδούχοι οι Risko που στον ημιτελικό του final4 επικράτησαν με 70-59 της Partouzan και φιλοξενούμενοι οι Κλειούς Warriors που πέρασαν το εμπόδιο των Kavlanta Hawks με 81-74. 

Ο περσινός νταμπλούχος με τους Uncle Drew Γιάννης Κάρμας (ένας από τους τρεις, Πούρος και Μπονάτσος οι άλλοι δύο) άνοιξε λογαριασμό στην αναμέτρηση με σουτ τριών πόντων. Ο Κυριαζής έβαλε το πρώτο καλάθι για τους «κιτρίνους». Το δεκάλεπτο ολοκληρώνεται με προβάδισμα του Risko, 17-13.

Οι «πολεμιστές» ξεκινούν καλύτερα τη δεύτερη περίοδο και με σερί 6-0 μετά από συνεχόμενα καλάθια του Αρχοντάκη, περνάνε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, 19-17. Οι δύο ομάδες συνεχίζουν πόντο-πόντο και οδηγούνται στην ανάπαυλα με διαφορά ενός πόντου υπέρ των φιλοξενούμενων (35-34), χάρις σε τρίποντο του Αρτινού. 

Με την έναρξη του Β΄μέρους αναλαμβάνει δράση ο Δέδες. Κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια σε άμυνα και επίθεση, σκοράρει 8 πόντους, βάζει και δύο «Αγγελοπουλέικα» τρίποντα ο Αγγελόπουλος και η παρέα από την οδό Κλειούς βρίσκεται μπροστά με +14 (56-42), δείχνοντας πως ελέγχει πλήρως το παιχνίδι. Δύο δίποντα του Γρυπάρη έριξαν τη διαφορά στους 10 (57-47), με την οποία και ξεκίνησε και το τελευταίο μέρος.

Ένα καλάθι από κοντά του Φλέγκα, ένα του Πούρου και ένα έξω από τα 6.75 του Βασσάλου (μεσολάβησε ενδιάμεσα δίποντο Κυράτση) και… έχουμε παιχνίδι, 54-59. Κυράτσης ξανά, 61-54, απαντάει ο Πούρος, σκοράρει και ο Στρατηγαρέας και η διαφορά στο τρίποντο (58-61). Σαν αυτό που βάζει ο Αγγελόπουλος για το 64-58, όμως ήταν το προτελευταίο καλάθι των φιλοξενούμενων. Στρατηγαρέας 60-64, Νακόπουλος 60-66 και από εκεί και πέρα μόνο Risko.

«Βόμβα» Γρυπάρη από μακριά, 63-66. Βασσάλος 1/2 βολές, κλέψιμο Στρατηγαρέα, Βασσάλος για τρεις… 67-66. Ο Πούρος απόλυτα ψύχραιμος από τη γραμμή, 69-66. Οι «πολεμιστές» καταπίνουν θάλασσα. Τίποτα δεν μπαίνει, ενώ παράλληλα χάνουν τα ριμπάουντ από τον Στρατηγαρέα, μετά από άστοχες βολές του Γρυπάρη (είχε 1/4 στο τελευταίο λεπτό). Τελευταίο φάουλ στον Βασσάλο που προλαβαίνει και πετά έξυπνα την μπάλα σε προσπάθεια για τρίποντο, βάζει 2/3 και διαμορφώνει το τελικό 72–66. Το Risko είναι κυπελλούχοι AtlasCup.

Ο τίτλος του MVP του τελικού παραδόθηκε στον Λάμπρο Φλέγκα που σκόραρε 14 πόντους,  μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 1 ασίστ και πραγματοποίησε 5 κλεψίματα και 1 κόψιμο. 

Μεγάλη συμβολή για την ανατροπή του σκορ είχαν ο Γιάννης Βασσάλος που πέτυχε τους καθοριστικούς πόντους και ο Παναγιώτης Στρατηγαρέας που στα τελευταία κρίσιμα λεπτά κέρδισε όλες τις διεκδικούμενες μπάλες υπέρ της ομάδας του.  

Από τους φιναλίστ ξεχώρισε ο Βασίλης Δέδες με 17 πόντους, όντας πρώτος σκόρερ του αγώνα, ενώ μάζεψε και 3 ριμπάουντ.