Οι πιτσιρικάδες των Greek Bricks, έτρεξαν πολύ, πίεσαν ψηλά, έκαναν τα «κόλπα» τους και άφησαν εκτός Κυπέλλου τους Forty Plus, με συνοπτικές διαδικασίες, φτάνοντας τη διαφορά στους 34 πόντους και παίρνοντας τα εύσημα των αντιπάλων τους για την αποτελεσματικότητα και το ταλέντο τους.

Στη διοργάνωση είναι νέοι μεν, αλλά είναι και στην ηλικία. Αυτό που δεν φάνηκε είναι να είναι νέοι και στον τρόπο παιχνιδιού τους, αφού οι πολλές πάσες και κάποιες «αυτοματοποιημένες» συνεργασίες έδειξαν να είναι δουλεμένες από τους Bricks, που από νωρίς μπήκαν μπροστά (15-11 δεκάλεπτο) και με την ταχύτητά τους έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους από το ημίχρονο (42-24), με τους Τσαούση, Λάζιτς και Λιάκα να ξεχωρίζουν, έχοντας από πλευράς «σαραντάρηδων» τους Κατράνη, Αναστασόπουλο, Μακρή να προσπαθούν να μείνουν κάπως συντονισμένοι με το σκοράρισμα, αφού στην άμυνα τα πράγματα ήταν δύσκολα.

Όσο περνούσε η ώρα οι αντοχές των Forty Plus έδειχναν να πέφτουν, όμως τα «Τούβλα» δεν καταλάβαιναν τίποτα και οι Λάζιτς, Εμπίογλου, με τις βοήθειες των αδερφών Ριζά και του Λιάκα στις ρακέτες έκαναν την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου να φαίνεται ξεκάθαρα μπροστά στα μάτια τους (61-35 στο 30’), κάτι που αποδείχτηκε και στην πράξη του τέταρτου δεκαλέπτου, όπου οι «σαραντάρηδες» δεν γινόταν να ανατρέψουν την κατάσταση και είδαν τους «Μπρικς» να πανηγυρίζουν με τους φίλους τους στην εξέδρα τη νίκη που τους έστειλε στην επόμενη φάση τους Atlas Cup.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Λουκάς Λάζιτς με 24 πόντους, 7 κλεψίματα, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ από τους Forty ξεχώρισε ο Ηλίας Μακρής με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Παίκτης-κλειδί για τους νικητές ήταν ο Νίκος Τσαούσης, που δεν σταμάτησε να τρέχει, να πιέζει και να μοιράζει πάσες, έχοντας συνολικά 14 πόντους, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Το ματς κρίθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου οι πιτσιρικάδες ανέβασαν ταχύτητα και οι Plus εκνευρίστηκαν με τα miss match στα μαρκαρίσματα και τη δυσκολία στην επίθεσή τους, οπότε και το σκορ άρχισε να ξεφεύγει.