Στο πρώτο μεγάλο ντέρμπυ του Atlas Cup , στο πλαίσιο του τρίτου γύρου το Rainbow αντιμετώπισε τους K9BC το Σαββατόβραδο στο Ίλιον. Μετά από σαραντάλεπτη μάχη  κατέβαλε την αντίσταση τους με έπαθλο την πρόκριση στους 16 του θεσμού σε μια αναμέτρηση προοίμιο της Atlasleague, καθώς οι ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες στον North-East όμιλο και στο πρωτάθλημα.

Οι τύποις γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παρκέ και με τους Μονο , Ζάβρα (από 4π) και το τρίποντο του Ακρίβου προηγήθηκαν με 12-4, όμως οι αντίπαλοι τους απάντησαν άμεσα με τους Μαντά (7) και Καραγιάννη (4) ισορροπώντας, για το 14-13 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. 

Το παιχνίδι κυλούσε κατοχή με κατοχή και στη δεύτερη περίοδο. Για τους Κ9 ο Καραγιάννης ήταν ασταμάτητος με 13 πόντους και δύο τρίποντα, ενώ στον αντίποδα το Rainbow είχε σκορ τόσο από την περιφέρεια (Γεωργιάδης 8π, Μπάλας 6π με 2 τρίποντα έκαστος) όσο και στη ρακέτα (Μαρόπουλος 5π) και με επιμέρους 8-1 προσπέρασε με 38-32 στη μέση της διαδρομής.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης το "Ουράνιο Τόξο" πήρε διψήφια διαφορά με τους Μπάλα (8π), Ακρίβο (5π) και Ζάβρα (4) στο τιμόνι και παρά την προσπάθεια των Καραγιάννη, Χαλιμούρδα (από 5π), Μαντά και Μαρούλη (από 4) την κράτησε εν πολλοίς, καθώς το σκορ στο τριαντάλεπτο ήταν στο 62-53.

Η διαφορά πήγε στο +15 (70-55) στην τέταρτη περίοδο , ωστόσο οι Κ9 δεν τα παράτησαν. Ο Καραγιάννης πέτυχε 10 πόντους και ο Τσιβράς 4, πλησιάζοντας στο 74-69 ωστόσο οι Μπάλας, Μαρόπουλος, Ζάβρας (από 4π) δεν τους επέτρεψαν να απειλήσουν περαιτέρω, με την κόρνα της λήξης να βρίσκει το συγκρότημα του Παπαδήμα με το ροζ φύλλο ανά χείρας με το τελικό 77-69 !

Mvp : Ο εξαιρετικός swingman Γιώργος Μπάλας, παραλίγο με τριπλ νταμπλ, καθώς μέτρησε 19 πόντους , 15 ασιστ (!) αλλά και 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. 

Παίκτης κλειδί ήταν με double figures ο πύργος Παρασκευάς Μαρόπουλος καταγράφοντας 13 πόντους , 15 ριμπάουντ, 3μπλοκ και 1 λαθάκι.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε με την απόδοση του ο Στέφανος Καραγιάννης, κι αυτός με διπλά νούμερα, έχοντας 32 πόντους 18 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση : Οι νικητές είχαν περισσότερες λύσεις και έβγαλαν πιο πολλή ενέργεια στο παρκέ παρουσιάζοντας πληρότητα και ισορροπία σε κάθε θέση.