Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Atlas League (north-east) οι Hema αναμετρήθηκαν με τον Φωκιανό! Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο με τον Φωκιανό να ξεκινάει πολύ καλά δημιουργώντας μια διαφορά ασφαλείας από νωρίς. Οι Hema δεν ήταν εν τέλει χίμα και με οργανωμένες και γρήγορες επιθέσεις κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. 66-54 ήταν το τελικό σκορ!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο Φωκιανός στο 1ο δεκάλεπτο. Με τρομερή επιθετική συνέπεια η ομάδα από την Καισαριανή πέτυχε 22 πόντους. Δέχθηκε από τους Hema 11 και δημιούργησε από νωρίς μια διαφορά 11 πόντων! Για τους γηπεδούχους 5 πόντους πέτυχε ο Πεζούλας. Λουλούδης και Μπερδεμπές είχαν από 3 έκαστος. Ο Ορφανίδης ξεχώρισε για τον Φωκιανό με 9 πόντους. 8 είχε ο Cramer και 5 ο Μεσεδάκης.

Η διαφορά μειώθηκε αρκετά στην 2η περίοδο. Οι Hema με πολύ όρεξη (τι και αν ήταν μόλις 5 παίχτες) κατάφεραν να σκοράρουν 18 πόντους δεχόμενοι μόλις 12 . Έτσι έκλεισαν το ημίχρονο στο -5. Ο Φωκιανός διατήρησε τα ηνία του αγώνα, αλλά είδε την διαφορά να μειώνεται αισθητά. Για τους Hema 8 σερί πόντους έβαλε ο τρομερός Πεζούλας. Ακολούθησε ο Αχριάνης με 5! 2 καλάθια πέτυχε ο Πάτρας για τον Φωκιανό.

Η απόσταση μεταξύ των 2 ομάδων εκμηδενίστηκε στο 3ο δεκάλεπτο. Οι Hema συνέχισαν να παίζουν σε υψηλό τέμπο. Ο Πεζούλας σκόραρε και ο Λολούδης έπαιρνε όλα τα ριμπάουντ! 17-12 ήταν το επιμέρους σκορ. Ο Φωκιανός έχασε ότι έχτισε στην 1η περίοδο. Για τους Hema 7 είχε πάλι ο ασταμάτητος Πεζούλας και 5 ο Μπερδεμπές. 2 καλάθια έβαλε για τον Φωκιανό ο Cramer με τους Τζούρτο και Αλεξόπουλο να πετυχαίνουν από 1 τρίποντο έκαστος.

Το 4ο δεκάλεπτο άνηκε στους γηπεδούχους. Οι Hema ήταν καταιγιστικοί. Δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον Φωκιανό και δημιούργησαν μια διαφορά που σταθεροποιήθηκε στους 12 πόντους. 20-8 ήταν το επιμέρους σκορ με τον πίνακα να δείχνει 66-54 στο τέλος του αγώνα! Για τους νικητές 8 πόντους πέτυχε ο Μπερδεμπές. Για τους ηττημένους στο δεκάλεπτο ξεχώρισε ο Μεσεδάκης με 2 καλάθια!

Mvp του αγώνα ήταν ο Α. Λουλούδης με 9 πόντους και 27 ριμπάουντ (20-7) σε 40 λεπτά αγώνα! Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο J. Cramer με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ (7-0), 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη σε 37 λεπτά συμμετοχής!

Key player: Ο παράγοντας Χ ήταν ο Δ. Πεζούλας με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ (6-1), 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 40 λεπτά!

Το παιχνίδι κρίθηκε από την ποιότητα των παιχτών των Hema και από την ευστοχία τους στα σουτ!