Για τη 13η στάση της South West Atlas League το βράδυ της Παρασκευής οι Kavlanta Hawks υποδέχτηκαν στο Ίλιον τους Elitήριους by pinguin.gr και πιάνοντας υψηλή πτήση στο δεύτερο μέρος κυριάρχησαν και θριάμβευσαν φτάνοντας στις 8 νίκες στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι μετά το αρχικό; 9-9 με σερί 7-0 έδειξαν πιο ζωηροί, με τους Γ.Λαδά, Ξενάκη (από 4) και Καραμουζα (3) έχοντας πιο πολλές λύσεις. Οι αντίπαλοι τους ωστόσο εμειναν κοντά στο σκορ χάρη στη δραστηριότητα του Ποστολλι (6) και το τρίποντο του Μωυσή, για το 18-12 των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν στη συνέχεια χάρη στην άμυνα τους. Δέχθηκαν με το ... ζόρι έξι πόντους (Καραμουζας 3) και με τον Ζελμάνοβιτς (7) να παίρνει μπρος προσπέρασαν προσωρινά, για να πάμε στο ημίχρονο με το σκορ ισόπαλο στο 24-24.

Στην επαναληψη άλλαξαν τα πάντα. Τα "Γεράκια" έβγαλαν νύχια και με επιμέρους 17-2 με τους Χαλίμο (7), Ι. Παπαριζο (5) , Γεωργομάνο (4) και πολύ τρέξιμο πήραν διψήφια διαφορά. Στην αντίπερα όχθη η αντίδραση του Κωνσταντινάκου (4) και του Ζελμάνοβιτς (3) δεν έφτανε για να μειωθεί η απόσταση, με συνέπεια το 52-39 στο τριαντάλεπτο.

Η παρέα του Μητσάνη είχε πάρει φόρα και δεν σταματούσε με τίποτα ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Σκόραραν σχεδόν όλοι ( Αραβανής & Γεωργομάνος από 4, Σ.Παπαριζος , Καραμουζας και Ι. Παπαρίζος από 3) διευρύνοντας περαιτέρω τη διαφορά απέναντι στους απογοητευμένους Ελιτήριους που δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν , με το τελικό 76-47 να είναι απόλυτα δίκαιο.

Mvp ήταν ο Γιάννης Παπαρίζος. Είχε 13 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Αλέξανδρος Ζελμάνοβιτς με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασιστ και 2 κλεψίματα.

Παίκτης κλειδί ήταν ο Γιώργος Ξενάκης με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και ένα λάθος.

Που κρίθηκε : Οι νικητές ανέβασαν στροφές μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά και δεν ξανακοίταξαν πίσω.