Το βράδυ της Κυριακής οι Elitήριοι by pinguin.gr υποδέχτηκαν στο Sala Sport Club τους VIP by Ariantique στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της South West Atlas league με τους δεύτερους να επαναλαμβάνουν την επιτυχία του πρώτου γύρου χάρη στο καθαρό μυαλό και τις πολλές επιθετικές λύσεις που είχαν !

Οι ομάδες βάδισαν παρέα στην εκκίνηση. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με το δίδυμο Ζελμάνοβιτς - Μπαϊράμι (από 6π) και παρά τα τρίποντα των Διαμαντή και Γεωργιάδη (από 5π έκαστος) προηγήθηκαν με 14-10 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός και στη δεύτερη περίοδο. Οι Elitήριοι βρήκαν στόχο με τους Ζελμάνοβιτς και Μπέλι (από 4π) , ενώ οι αντίπαλοι τους ανταπέδιδαν με τον Γεωργιάδη από μακριά (7) και τον Κοντοθανάση (4) στο ζωγραφιστό, προσπερνόντας με με 22-24 στη μέση της διαδρομής.

Η κατάσταση παρέμεινε ρευστή και μετά την ανάπαυλα. Ωστόσο τα συγκροτήματα ξεμπούκωσαν επιθετικά. Οι μεν Elitήριοι βρήκαν αρκετούς πρωταγωνιστές (Μπέλι 5, Μπαϊράμι 4, Ζελμάνοβιτς 3, Κωνσταντινάκος, Ποστόλλι και Γιάτσε από ένα καλάθι). Στον αντίποδα όμως η παρέα του Παπαδόπουλου εκμεταλλεύτηκε τα σουτ του Γεωργιάδη (11π με 3τρ) και με την αρωγή των Κοντοθανάση (4) & Διαμαντή (3) κράτησε το προβάδισμα με 41-45 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο οι ομάδες τα έδωσαν όλα. Ο Ποστόλλι ανέβασε στροφές δίνοντας λύσεςι στη ρακέτα με οκτώ πόντους και ο Ζελμάνοβιτς είχε ακόμα έξι, όμως ο αγωνιστικός οίστρος του Διαμαντή (11π) και η στιβαρή παρουσία του Κοντοθανάση (6π) έφεραν τους VIP μπροστά με 57-61. Ο Ζελμάνοβιτς μείωσε στο καλάθι, με τους Διαμαντή και Κοντοθανάση να διαμορφώνουν το τελικό 59-65 !

Mvp αναδείχθηκε με double double ο Τάσος Κοντοθανάσης έχοντας 15 πόντους, 16 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και ενα λάθος. Παίκτης κλειδί ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 5 λάθη.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Βασίλης Ποστόλλι με double figures καταγράφοντας 11 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη.

Που κρίθηκε: Οι νικητές είχαν μεγαλύτερη ισορροπία και καλύτερες επιλογές στο τέλος.