Απίθανο παιχνίδι από τους Greek Bricks, οι οποίοι δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο να τρέχουν και να «πυροβολούν», με 5 παίκτες να έχουν διψήφιο σκοράρισμα και να παίρνουν δικαίως και εντυπωσιακά την 6η νίκη τους (6-6) στον South-West όμιλο της Atlas League, απέναντι στην Partouzan που τα έδωσε μεν όλα, γύρισε από το -20 στο -3, αλλά πλήρωσε τις απουσίες της και γνώρισε την δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα (8-2).

Οι «κιτρινόμαυροι» λοιπόν μπήκαν… εκκωφαντικά και με απόλυτη συγκέντρωση στο παρκέ, σκοράροντας με Λιάκα, Καραγιάννη, Λάζιτς, Δημητρακόπουλο, με τους «ροζ» να φαίνονται αιφνιδιασμένοι και παρόλο που ακολουθούσαν τον γρήγορο ρυθμό, να μην βρίσκουν ανάλογες απαντήσεις, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 24-10 και τη διαφορά να φτάνει στους 20 πόντους στο 15’ (41-21), έχοντας έναν εκπληκτικό Λάζιτς για τους γηπεδούχους, αλλά και τον Εμπίογλου να ανεβαίνει επιθετικά και την Παρτουζάν από την άλλη να πατάει γκάζι στη συνέχεια και τους Παπανικολάου, Πανούσκο, Δούρο να μειώνουν στο 46-33 του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Partouzan βελτίωσε την άμυνά της και οι Γκόγκας, Πανούσκος, Κυπριανός, Δούρος, έκαναν καλύτερες επιλογές στην επίθεση, σε ένα διάστημα που οι Μπρικς έχασαν τα μαρκαρίσματα και το καθαρό μυαλό, κάτι που έφερε το 62-59 στο φινάλε του 30ου λεπτού με buzzer τρίποντο του Θεοδωρόπουλου, όμως δεν έγινε ποτέ η ανατροπή, γιατί οι «κιτρινόμαυροι» πείσμωσαν και ανέβασαν πάλι ταχύτητα και ποσοστά, με τους Λάζιτς, Λιάκα, Καραγιάννη και Δημητρακόπουλο να βρίσκουν στόχο και να παίρνουν βοήθειες από όλους τους υπόλοιπους, για να ξαναφέρουν το παιχνίδι στα χέρια τους και να το πάρουν με το εντυπωσιακό 88-74.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Λουκάς Λάζιτς που… ακόμα πρέπει να τρέχει, έχοντας συνολικά 23 πόντους (4/6 τρ. / 4/7 διπ.), 9 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 2 κλεψίματα, με τον… νέο Θοδωρή Καραγιάννη να συμβάλει με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την Παρτουζάν ξεχώρισε ο Σταύρος Πανούσκος που κέρδισε πολλές μονομαχίες στις ρακέτες, έχοντας 18 πόντους, 12 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, με τον Κώστα Δούρο να τελειώνει το ματς με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Το ματς κρίθηκε στο… ανελέητο τρέξιμο των «κιτρινόμαυρων» και στα εξαιρετικά ποσοστά τους, που δεν άφησαν περιθώρια για ανατροπή στους «ροζ», οι οποίοι βέβαια ακολουθούσαν τον ρυθμό και έχασαν ξανά τη διαφορά στο τελευταίο δίλεπτο.

Greek Bricks: Λάζιτς 23, Καραγιάννης 19, Δημητρακόπουλος 15, Εμπίογλου 13, Λιάκας 12, Τσοτσορός 4, Γιάννης Ριζάς 2, Δημήτρης Ριζάς

Partouzan (Κρητικός): Πανούσκος 18, Δούρος 17, Παπανικολάου 13, Κυπριανός 9, Κωστούλας 8, Γκόγκας 6, Θεοδωρόπουλος 3