Για τη 15η στροφή της South West Atlas League η Deportivo Faliro αντιμετώπισε την Κυριακή στον Κορυδαλλό τους Elitήριους by pinguin.gr και πυροβολώντας κατά ριπάς από τα 6.75 δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το ροζ φύλλο !

Οι γηπεδούχοι με τον Γρηγοράκο να πυροβολεί τέσσερις φορές έξω από την περίμετρο προηγήθηκαν ωστόσο οι αντίπαλοι τους απάντησαν με τα γρήγορα πόδια του Ζελμάνοβιτς (9π) και προσπέρασαν προσωρινά, όμως το γκολ φάουλ του Πηλιούνη τους έβαλε μπροστά με 17-15 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Στη δεύτερη περίοδο οι Φαληριώτες κεντούσαν ! Ο βομβαρδισμός από τα 6.75 ήταν αμείλικτος με τον πρόεδρο Μαρινάκη να δίει το παράδειγμα με 9 πόντους και τους Πηλιούνη (6) και Παγώνη (7) να ακολουθούν. Με σερί 10-0 αποσπάστηκαν με διψήφια διαφορά και παρά τα τρίποντα του Γιάτσε (6) ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο στο +17 (40-23).

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό μετά την ανάπαυλα. Οι Deportivistas με τους Γρηγοράκο (10) και Πηλιούνη (7) είχαν εύκολο σκοράρισμα, Με νέο σερί 11-0 ξέφυγαν πάνω από τους είκοσι πόντους. Ο Ζελμάνοβιτς με 8 πόντους και ο Μπέλι με 4 σκόραραν για τους Ελιτήριους, με το αποτέλεσμα να είναι στο 60-38 στο τριαντάλεπτο.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε η αναμέτρηση ως το τέλος. Οι "Ισπανοί" συνέχισαν τους κανονιοβολισμούς με τους Παγώνη(7), Γρηγοράκο (5), Πηλιούνη και Γαρμπλη (από 3), ενώ οι φιλοξενούμενοι που προς το τέλος βρήκαν χώρους δράσης απάντησαν με τους Μπέλι (8), Μωϋσή (7) και Γιάτσε (5) μειώνοντας ως το τελικό 78-61.

MVP ήταν με double double ο Θωμάς Γρηγοράκος. Είχε 28 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 2 λάθη. Προσπάθησε περισσότερο από τους ηττημένους με double figures ο Αρμάντο Μπέλι με 14 πόντους, 13 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Key player ήταν ο Γεράσιμος Παγώνης. Είχε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασιστ και 1 λάθος.

Που κρίθηκε : Οι νικητές επέβαλλαν το παιχνίδι τους μετά τα πρώτα δέκα λεπτά και έφτασαν με άνεση στη νίκη.