Για την 16η στάση της South West Atlasleague το απόγευμα της Κυριακής στο Sala Sports Club η Ποσειδωνία υποδέχτηκε τους Greek Bricks με τους δεύτερους να κάνουν επίδειξη δύναμης δείχνοντας πως φορμαρίζονται για να πάρουν την καλύτερη δυνατή θέση ενόψει πλέι οφ !

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 6-15 στα πρώτα λεπτά χάρη στον απαράμιλλο Λάζιτς που έκανε τα πάντα. 14 πόντοι με δύο τρίποντα παρέ αμε τον Καραγιάννη (6π). Οι αντίπαλοι τους ωστόσο με τον Αθανασάκη (8) και τον Μαρκόπουλο (4) πλησίασαν και ισοφάρισαν με σερί 9-0, αλλά τον τελευταίο λόγο τον είχαν οι Bricks που πήραν την πρωτοπορία με 17-22 στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου.

Με νέο επιμέρους 10-2 και τους Λάζιτς (10) - Καραγιάννη (8) να κάνουν ότι θέλουν στο παρκέ οι Bricks έφτασαν σε διψήφια διαφορά. Για τους γηπεδούχους μόνο ο Αθανασάκης (9π) απειλούσε σταθερά, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 34-45 στο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα η κατάσταση δυσκόλεψε για την Ποσειδωνία που ξέμεινε από ψηλούς. Η αποχώρηση του Αθανασάκη και η αποβολή του Σμάγκιν άφησε γυμνή τη ρακέτα της, με τους Greek Bricks να συνεχίζουν τον καταιγιστικό ρυθμό. Ο Καραγιάννης είχε έξι πόντους, με τους Βογιατζή και Λιάκα να συνεισφέρουν από τέσσερις, κράτωντας την απόσταση πέριξ των είκοσι πόντων, παρά τις ενέργειες του Ρέπα (6π), για το 47-66 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Στα τελευταία λεπτά η αναμέτρηση είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ρέππας με οκτώ, Μεϊδάνης και Μαρκόπουλος με πέντε σκόραραν για την παρέα του Νοβάρα, την ώρα που οι Greek Bricks είδαν τον Εμπίογλου να βρίσκει ρυθμό με τρία τρίποντα και τον Ι. Ριζά να προσθέτει ακόμα πέντε , για το καθόλα δίκαιο τελικό 65-88 !

Mvp αναδείχθηκε ο Λούκα Λάζιτς. Είχε 26 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασιστ και 2 κλεψίματα. Παίκτης κλειδί o Θοδωρής Καραγιάννης και 20 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ κι 1 λάθος.

Καλύτερος για τους ηττημένους ήταν ο Κώστας Ρέπας με 18 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασιστ & ένα κλέψιμο.

Που κρίθηκε : Οι νικητές ήταν απολαυστικοί σε όλο το σαραντάλεπτο !