Για τη 16η στάση της South West Atlas League το βράδυ της Παρασκευής οι Deflections υποδέχτηκαν στο Ίλιον τους Elitήριους by pinguin.gr, με τους δεύτερους να αποδίδουν καλύτερα στα κρίσιμα τελευταια λεπτά και μετά από σαραντάλεπτη μάχη να παίρνουν τη ρεβανς για την ήττα του πρώτου γύρου αλλά και τη διαφορά !

Αρχικά οι ομάδες είχαν τα καλά τους διαστήματα εναλλάξ. Οι φιλοξενούμενοι με 13-0 σερί και τους Λαμπρόπουλο (7) και Παρασκευόπουλο (6) προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά, αλλά οι αντίπαλοι τους απάντησα με το δικό τους 12-0 με τους Σκοπελίτη (6) και Πανδή (5) ισορρόπωντας για το 15-17 στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου.

Στη συνέχεια είχαμε μάχη χαρακωμάτων. Οι Deflections προηγήθηκαν με πέντε πόντους με τους Σκοπελίτη (5),  Ζερντίτσκι (4) και το τρίποντο του Παπακωνσταντίνου, ωστόσο οι Ελιτήριοι τους έφτασαν χάρη στον κάπτεν Κωνσταντινάκο που σκόραρε οκτώ πόντους , φτάνοντας στη μέση του δρόμου με το σκορ στο 36-35.

Μετά την ανάπαυλα το παιχνίδι κύλησε πόντο πόντο και κατοχή με κατοχή. Οι γηπεδούχοι είχαν τα τρίποντα των Νικολαϊδη και Ζερντιτσκι αλλά και τους Σκοπελίτη και Γιοβάνη (άπαντες με τρεις πόντους), ενώ από την αντίπερα όχθη Μπέσιος και Ποστόλι (από 4) μπήκαν στην εξίσωση του ματς, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 49-49 !

Ως τα μέσα της τελευταίας περιόδου το ντέρμπι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Οι Εlitήριοι ωστόσο με ένα επιμέρους 1-9 έφτασαν στο +9 χάρη στα τρίποντα του Λαμπρόπουλου αλλά και την ισχυρή παρουσία στο ζωγραφιστό από τους Μπέσιο και Ποστόλι (από 6π) που αξιοποίησαν τις ασιστ του Κωνσταντινάκου ! Οι Defle επιχείρησαν να προσεγγίσουν με τα τρίποντα του Νικολαϊδη (8π) και τον Ζερντιτσκι (9π) δίχως ωστόσο να φτάσουν σε απόσταση βολής, με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τους Elitήριους νικητές με το τλεικό 70-76 !

MVP αναδείχθηκε ο Γιώργος Μπέσιος. Είχε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 3 κλεψίματα. Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Κώστας Σκοπελίτης με 21 πόντους, 1 ριμπάουντ, 3 ασιστ και 4 λάθη.

Τον παίκτη κλειδί αποτέλεσε σχεδόν με triple double o Νίκωνας Κωνσταντινάκος. Είχε 12 πόντους, 8 ριμπάουντ, 10 ασιστ και 4 λάθη.

Που κρίθηκε : Στα τελευταία λεπτά οι επιλογές των νικητών αλλά και η διαχείριση των κρίσιμων λεπτομερειών έκαναν τη διαφορά.