Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της South West Atlasleague το απόγευμα της Κυριακής στο Sala Sports Club η Παρτουζάν υποδέχτηκε σε ένα ντέρμπι κορυφής την Ποσειδωνία και πήρε όχι μόνο τη νίκη αλλά και τη διαφορά από την ήττα του πρώτου γύρου κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 2-10 στα πρώτα λεπτά χάρη στους Αθανασάκη (7) και Θύμιο (4). Οι αντίπαλοι τους δυσκολεύτηκαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, με το σκορ να είναι στο 8-15 στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου.

Οι ρόλοι άλλαξαν στη συνέχεια. Οι Παρτουζάνοι άνοιξαν την αντίπαλη άμυνα από τα 6.75 με τους Δημητρόπουλο (8), γιαννούδη (5), Παπανικολάου και Πανούσκο (από 4) και με την πολύ καλή τους άμυνα πάνω στον Αθανασάκη και επιμέρους 19-4 όχι μόνο προσπέρασαν αλλά πήραν και διαφορά κοντά στους δέκα πόντους. Η παρέα του Νοβάρα αντέδρασε με τον Μεϊδάνη (4) για να φτάσουμε στο ημίχρονο με το σκορ στο 36-27.

Μετά την ανάπαυλα δεν άλλαξαν πολλά. Η τριπλέτα Πανούσκου (6), Δούρου και Παπανικολάου (από 5π) έλαμψε για το συγκρότημα του Κρητικού που διατήρησε διψήφιες διαφορές, ενώ από την άλλη πλευρά οι Αθανασάκης (6) & Θύμιος (5) δεν έφταναν για να μικρύνει η απόσταση με συνέπεια το 56-44 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η απόσταση μεγάλωσε ως το +18 με τον Πανούσκο (4) και το τρίποντο του Δούρου ωστόσο η έμπειρη Ποσειδωνία δεν κατέθεσε τα όπλα. Με τα τρίποντα του Ζάγκα (6) και τον σταθερό Αθανασάκη (8) πίεσε στην άμυνα κι έκανε ένα σερί 12-0 μειώνοντας στους έξι (69-63) , με αυτό να είναι και το τελικό σκορ !

Mvp αναδείχθηκε ο Σταύρος Πανούσκος. Είχε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασιστ. Καλύτερος για τους ηττημένους ήταν με double double o Μπάμπης Αθανασάκης που μέτρησε 23 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Παίκτης κλειδί o Τζίμης Δημητρόπουλος έχοντας 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6 ασιστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη.

Που κρίθηκε : Οι νικητές αντεπιτέθηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο , επέβαλλαν το ρυθμό τους και άντεξαν στην αντεπίθεση των αντιπάλων τους στο τέλος.