Η ταχύτητα και η ευστοχία των «Τούβλων» δεν βρήκε αντίσταση και απάντηση από τους Deflections, με τους Λάζιτς, Λιάκα και Δημητρακόπουλο να… στρώνουν τον δρόμο για την 10η νίκη τους (10-7) στον Νοτιοδυτικό όμιλο της Atlasleague, με την ομάδα των… παλιών να μένει στο 7-10.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν με πατημένο γκάζι και οι Λάζιτς, Λιάκας, Βογιατζής έβρισκαν χώρους για να σκοράρουν αρκετά στην πρώτη περίοδο (24 πόντους), έχοντας από την άλλη τους «Ντιφλέξιονς» να στηρίζονται στον Πανδή για την οργάνωση και στους Γιοβάνη και Μαράντο για τις μάχες στη ρακέτα, ενώ ο Νικολαΐδης με 2 τρίποντα πήγε να… ταράξει τους αντιπάλους του (24-18 δεκάλεπτο), οι οποίοι δεν… μάσησαν και με τον Δημητρακόπουλο να παίρνει φόρα πήγαν τη διαφορά στους 13 πόντους με τη λήξη του ημιχρόνου (40-27).

Μπιτζιλέκης και Ζερντίτσκι μπήκαν πολύ δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο για τους «μαυρομπλέ» και οι παλιοί Πάλλας, Μαζιώτης, Νικολαΐδης με προσωπικές προσπάθειες προσπάθησαν να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού, όμως η διαφορά δεν έπεσε από τους 8 πόντους (60-49 στο 30’) και οι Bricks στο τέταρτο δεκάλεπτο πήραν τον έλεγχο της κατάστασης με τα αδέρφια Ριζά να ρίχνουν πολύ τρέξιμο και τις άμυνες να χαλαρώνουν προς το φινάλε για να έρθει το τελικό 82-63 πιο εύκολα απ’ όσο περίμεναν οι τυπικά γηπεδούχοι.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Λουκάς Λάζιτς με 26 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 3 ασίστ, ενώ οι δύο Παναγιώτηδες ακολούθησαν σε απόδοση, με τον Δημητρακόπουλο να έχει 21 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο και τον Λιάκα 16 πόντους, 13 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Από τους «Ντι» ξεχώρισε ο Κωνσταντίνος Μαράντος με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο, με τον Γιώργο Πανδή να έχει 9 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ και τον Θωμά Νικολαΐδη να τελειώνει το ματς με 10 πόντους (3/8 τρίποντα), 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Το ματς κρίθηκε στην ταχύτητα των Γκρικ Μπρικς, την οποία δεν ακολούθησαν οι Deflections και με την άμυνα των τελευταίων να μην πιέζει ιδιαίτερα, οι «πιτσιρικάδες» άνοιξαν τη διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Greek Bricks: Λάζιτς 26, Δημητρακόπουλος 21, Λιάκας 16, Δ. Ριζάς 10, Γ. Ριζάς 4, Βογιατζής 3, Τσοτσορός 2

Deflections: Μαράντος 10, Νικολαΐδης 10, Πάλλας 9, Πανδής 9, Ζερντίτσκι 7, Μαζιώτης 6, Γιοβάνης 6, Παπακωνσταντίνου 3, Τσαφαντάκης 3, Μπιτζιλέκης