Το νικηφόρο σερί του κυπέλλου διατήρησε και στο ντεμπούτο του πρωταθλήματος της South West Atlasleague η Ποσειδωνία το βράδυ της Παρασκευής στο Sala Sport Club όταν και φιλοξενήθηκε από τους Deflections. Μετά από σαραντάλεπτη μάχη εκμεταλλεύτηκε την υπεροπλία της πέριξ της ρακέτας και όντας ψύχραιμη στις τελευταίες στιγμές ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της !

Οι ομάδες βάδισαν πλάι πλάι στα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι στηρίχτηκαν στην τριάδα Χιώτη (7), Νικολαϊδη (5) και Γεργεριτάκη (4), με τους αντιπάλους τους να ανταποδίδουν με τους Ρέπα (7), Θύμιο (6) και Μεϊδάνη (5) και με σερί 7-0 να προηγούνται με 18-23 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Η Ποσειδωνία ανέβασε ρυθμό στη συνέχεια με τους Θύμιο και Μεϊδάνη (από 4π) να κυριαρχούν στο ζωγραφιστό κι έφτασε ως το +11, όμως έπαθε black out. Οι Deflections έσφιξαν την άμυνα τους και ανέτρεψαν την κατάσταση με σερί 15-0. Όχι μόνο ισορρόπησαν αλλά και προσπέρασαν χάρη στα τρίποντα του Νικολαϊδη (6π) και τους Τσαφαντάκη (4), Γεργεριτάκη & Καραντζούνη (από 3π), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 37-33 !

Μετά την ανάπαυλα ο ρυθμός έπεσε αμφότερα. Οι Deflections....κληρονόμησαν την αφλογιστία, πέτυχαν μόλις έξι πόντους (δύο τρίποντα από τον Γεργεριτάκη), ενώ στην άλλη πλευρά οι Σπηλιωτόπουλος (4) και τα τρίποντα των Κωστόπουλου & Σπυράτου έφεραν το συγκρότημα του Νοβάρα μπροστά με 43-48 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν ξανά διψήφια απόσταση με το καλημέρα στο τέταρτο δεκάλεπτο χάρη στο τρίποντο του Καραβάκη και με τους Ρέπα και Σπυράτο ( από 3π) έφτασαν στο +8. Οι Deflections όμως δεν το παράτησαν και με τις τρίποντες βόμβες των Νικολαϊδη (6π), Καραντζούνη (3) αλλά και την οξυδέρκεια του Χιώτη (5) απείλησαν άμεσα πλησιάζοντας στο 59-61. Ο Μεϊδάνης (4π) ωστόσο έδωσε την λύση στην Ποσειδωνία διαμόρφωνοντας με το τελευταίο του καλάθι το τελικό 59-63 !

Mvp  αναδείχθηκε ο αλάνθαστος Δημήτρης Θύμιος έχοντας 11 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασιστ και 3 κλεψίματα. 

Παίκτης κλειδί  αλλά και πρώτος σκόρερ για την ομάδα του ο Γιάννης Μεϊδάνης με πολύ ενέργεια και 15 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Για τους ηττημένους πιο αποδοτικός ήταν με double double ο Σταμάτης Χιώτης καταγράφοντας 13 πόντους, 13 ριμπάουντ, 6 ασιστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη.

Που κρίθηκε το ματς : Οι νικητές ήταν πιο δυνατοί κοντά στο καλάθι και διαχειρίστηκαν καλύτερα τις κρίσιμες στιγμές στο τέλος!