Το νικηφόρο σερί του κυπέλλου διατήρησαν και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της South West Atlasleague οι Greek Bricks το βράδυ τoυ Σαββάτου στο Sala Sport Club όταν και φιλοξενήθηκε από τους Elitήριους by pinguin. Μετά από σαραντάλεπτη μάχη εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητα τους και άνοιξαν λογαριασμό στα ροζ φύλλα !

Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν καλύτερα στο παρκέ με μια τετράδα πρωταγωνιστών. Λάζιτς με 5 πόντους, Μιλάνοβιτς και Λιάκας με 4 και ο Εμπίογλου με 3 τους έφεραν στο +8, ενώ οι αντίπαλοι τους , με τον Λαμπρόπουλο (8π με δύο τρίποντα) ακολούθησαν, για το 13-20 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Οι Bricks συνέχισαν στο ίδιο γρήγορο τέμπο και με όπλο την ευστοχία στο μακρινό σουτ έφτασαν στο +15 χάρη στον ασταμάτητο Εμπίογλου (9π με 3 ριπές από τα 6.75), με τους Λάζιτς (5π), ΜΙλάνοβιτς και Ριζά (από 3π) να σιγοντάρουν. Στην αντίπερα όχθη οι Εlitήριοι αντέδρασαν μόνο με τους Α.Πατωνίδη (5π) και Ζελμάνοβιτς (4π), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 26-40 !

Μετά την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μείωσουν με τους Α.Πατωνίδη , Μπαϊράμι να σκοράρουν από 4 πόντους και τους Κωνσταντινάκο και Γιάτσε (από 3π) να χτυπούν έξω από την περίμετρο. Ωστόσο οι Bricks έδειξαν ανθεκτικότητα και ταχύτητα εκτέλεσης και με το δίδυμο Λάζιτς (7π) και Μιλάνοβιτς (6π) σε κέφια, διατήρησαν τη διψήφια απόσταση (47-58) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η τελική αντεπίθεση των Εlitήριων έλαβε χώρα στο τέταρτο δεκάλεπτο. Με επιμέρους 11-3 στα πρώτα του λεπτά , με τον Α. Πατωνίδη (12π) να δίνει ότι έχει και τους Ζελμάνοβιτς και Λαμπρόπουλο (6 και 4 πόντοι αντίστοιχα) να συνεισφέρουν μείωσαν σε απόσταση ενός σουτ (58-61) μετατρέποντας την αναμέτρηση σε ντέρμπι ! Στον αντίποδα , Δημητρακόπουλος και Εμπίογλου (με 7 και 6 πόντους) αλλά και η ψυχραιμία του Τσαούση από τη γραμμή της φιλανθρωπίας καθόρισαν τη μοίρα του παιχνιδιού, με τους Bricks να κατακτούν δίκαια τη νίκη με το τελικό 72-82.

Mvp αναδείχθηκε με παρολίγο quadrable ο Λούκα Λάζιτς έχοντας 20 πόντους, 11 ριμπάουντ, 6 ασιστ, 8 κλεψίματα και 2 λάθη. 

Παίκτης κλειδί αναμφίβολα αλλά και πρώτος σκόρερ για την ομάδα του ο bomber Γιώργος Εμπίογλου με 21 πόντους (4/8 τρ), 8 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Θάνος Πατωνίδης καταγράφοντας 21 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Που κρίθηκε το ματς : Οι νικητές ήταν πιο αποφασιστικοί και είχαν περισσότερη ενέργεια !