Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, ο Φωκιανός αντιμετώπισε τους Chavaliers by Kave Home για την 1η αγωνιστική της Atlas League (Βορράς-Ανατολή), με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 66-58, μετά από σπουδαία μάχη.

Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό από το πρώτο λεπτό. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 7-4, με 5 πόντους του Νικολαΐδη και 2 από Τζουρτό. Σερί 8-0 για τους Chavaliers με 4 πόντους από Τριανταφύλλου και ισάριθμους από Λογοθέτη, για το 7-12, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 13-14.

Παρόμοια εικόνα και στη δεύτερη περίοδο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο  σκορ. Διάστημα όπου ο Σιαμήτρος έδωσε λύσεις για την ομάδα του με 7 πόντους, ενώ Λογοθέτης και Μυλιόρδος βρήκαν στόχο από μακριά δύο φορές ο καθένας, με το ημίχρονο να λήγει ισόπαλο με 32 όλα.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά για τους «Chavs», μιας και κατάφεραν να αποκτήσουν «αέρα» 9 πόντων στην ολοκλήρωσή του. Ο Αποσκίτης ήταν ο πρωταγωνιστής με 9 πόντους, εκ των οποίων οι 6 συνεχόμενοι, όταν και έδωσε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα του με 44-32. Ο Φωκιανός έβγαλε αντίδραση, μείωσε μέχρι τους 7 (42-49) με τρίποντο του Τζουρτού και δίποντο του Παντελεάκη και μπήκε στα τελευταία δέκα λεπτά από το μείον 9 (42-51).

Οι Chavaliers όμως άντεξαν στην πίεση των «μπλε». Με όπλο την εμπειρία τους και την άμυνά τους, όχι μόνο δεν κινδύνευσαν, αλλά αύξησαν τη διαφορά μετά από τα καλάθια των Τζιγκουνάκη, Αποσκίτη, Σιαμήτρου και Αντωνόπουλου σε 49-66. Το αποτέλεσμα είχε πλέον δρομολογηθεί, με το τελικό 66-58 να τους βάζει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

MVP: Ο Βαγγέλης Λογοθέτης με 17 πόντους, πέντε ριμπάουντ και μία ασίστ.

Παίκτης κλειδί: Ο Θοδωρής Αποσκίτης με 17 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο.
Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιώργος Νικολαΐδης  με 11 πόντους, εννιά ριμπάουντ, μία ασίστ και δύο κλεψίματα.

Που κρίθηκε το ματς: Αρκετά ισορροπημένη η στατιστική αποδεικνύει πως το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Οι Chavs ανέκτησαν τα ηνία της αναμέτρησης στο τρίτο δεκάλεπτο μέσα από την άμυνά τους.