Σε ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό και όμορφο μπάσκετ, η Deportivo κράτησε με δυσκολία το προβάδισμά της στο τελευταίο πεντάλεπτο και πήρε τη δεύτερη νίκη της στον Νότιο όμιλο της Division 1, κόντρα στους VIP by Ariantique που από το -16 της τρίτης περιόδου πλησίασαν στο -6, αλλά δεν ολοκλήρωσαν την ανατροπή.

 

Οι δύο ομάδες είχαν από νωρίς γρήγορο ρυθμό και έπαιζαν πολύ οργανωμένο μπάσκετ, με τους VIP να έχουν λίγο καλύτερο start και την Ντεπορτίβο να παίρνει το προβάδισμα στο τέλος του δεκαλέπτου με buzzer τρίποντο του Παύλου (17-15), ενώ οι τυπικά γηπεδούχοι βελτιώθηκαν στη δεύτερη περίοδο και οι Θαλασσινός, Μαρούσος, Μαρινάκης, Γαρμπής έκαναν το 41-26, με τον Παπαγεωργίου να αναλαμβάνει το «κατέβασμα» σε όλη τη διάρκεια του ματς, λόγω απουσιών στη θέση «1».

 

Το τέμπο και τα ποσοστά ευστοχίας της Deportivo παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο στο τρίτο δεκάλεπτο (52-36 στο 30’), αλλά αυτό που άλλαξε ήταν η πίεση στην άμυνα των «μπλε» και με κάποια σουτ των Γεωργιάδη, Αποσκίτη, Κοντοθανάση, αλλά και την ένταση του Κοντομίχη σε επίθεση και άμυνα, η ομάδα του Παπαδόπουλου ανέβασε την ψυχολογία της, κάτι που φάνηκε στην τέταρτη περίοδο, όταν το σκορ έφτασε στους 6 πόντους λίγο πριν το τέλος (62-56), χωρίς τελικά να μειωθεί περισσότερο, αν και φαινόταν πως αν οι τυπικά φιλοξενούμενοι  είχαν ακόμα 2-3 λεπτά, την «είχαν» την ανατροπή.

 

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Λεωνίδας Θαλασσινός με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 1 ασίστ, ενώ από τους VIP ξεχώρισε ο Κώστας Κοντομίχης με 12 πόντους, 16 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ και 1 μπλοκ.

 

Παίκτης-κλειδί για τους Φαληριώτες ήταν ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, ο οποίος κουβαλούσε την μπάλα 8 στις 10 επιθέσεις, μοίρασε 7 ασίστ και έκλεψε 5 φορές, με πολύ τρέξιμο στο παρκέ.

 

Το ματς κρίθηκε στην ευστοχία της Ντεπορτίβο κυρίως στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο, όπου πήρε τη διαφορά και δεν κινδύνευσε τελικά, όσο και αν πίεσαν οι «μπλε» στα τελευταία λεπτά.