Στην πρεμιέρα της στην South West Atlasleague η Partouzan , που είχε ρεπό την πρώτη αγωνιστική, υποδέχτηκε το μεσημέρι της Κυριακής τους Deflections και μετά από ένα αρκετά καλό παιχνίδι σε up tempo πήρε πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ το ροζ φύλλο !

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να κυριαρχούν στο ξεκίνημα του παιχνιδιού προηγούμενοι με 13-0 με την τετράδα Σ.Νικολαϊδη (6), Χιώτη, Πάλλα (από 4π) και Θ.Νικολαϊδη να είναι εξαιρετική σε άμυνα κι επίθεση. Οι Πανούσκος και Λαζαρίδης (με 4 και 3 πόντους αντίστοιχα) απάντησαν στη συνέχεια, για το 11-19 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι Deflections διατήρησαν τον έλεγχο του ρυθμού παρότι οι Παρτουζάνοι πλησίασαν προσωρινά στο ένα καλάθι . Με τους Κατσαρό (6) και Θ.Νικολαϊδη (5) να σέρνουν το κάρο , αλλά και τους υπόλοιπους να βάζουν τις πινελιές τους συντηρούσαν διαφορές κοντά στους 10 πόντους. Από την άλλη πλευρά Πανούσκος - Δημητρόπουλος (με 4π) αλλά και οι Τσάγκας και Κουρκουρής (από 3π) συνέβαλαν στο 31-39 του ημιχρόνου.

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στην επανάληψη. Το συγκρότημα του Κρητικού έπαιξε πιο δυνατή άμυνα , κάτι που έδωσε ενέργεια και στην επίθεση. Ο Τσάγκας σκόραρε 7 πόντους, ο Δημητρόπουλος 6 και ο Γιαννούδης 5, ωστόσο οι Defle άντεχαν χάρη στους Σ.Νικολαϊδη (6), Χιώτη (4) και Τσαφαντάκη (3) με το buzzer beater τρίποντο του Τσάγκα να δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους για πρώτη φορά στο τριαντάλεπτο με 53-52 !

Στην τέταρτη περίοδο είδαμε αρχικά μάχη. Οι Deflections πήγαν στο +5 χάρη στους Χιώτη, Μαράντο (από 4π) και Παπακωνσταντίνου (3), όμως στην τελική ευθεία ξέμειναν από καύσιμα. Η Partouzan ήταν καθηλωτική και με επιμέρους 20-3 με τους Πανούσκο, Δημητρόπουλο (από 6π) και Κυπριανό (5π) στη θέση του οδηγού, όχι μόνο ανέτρεψε τα δεδομένα, αλλά κατέκτησε τη νίκη και με διαφορά (78-66) !

Mvp ήταν ο Σταύρος Πανούσκος με double double και 16 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Τον ακολούθησε σε απόδοση ως παίκτης κλειδί ο Γιάννης Τσάγκας, επίσης με double figures και 12 πόντους, 13 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και ένα λάθος.

Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Στέλιος Νικολαϊδης με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 5 κλεψίματα και ένα λαθάκι.

Που κρίθηκε το ματς : Στα πιο φρέσκα πόδια των νικητών στο τέλος