Αήττητη παρέμεινε από την αρχή της σεζόν (σε κύπελλο και πρωτάθλημα) η Ποσειδωνία και την τρίτη αγωνιστική της South West Atlasleague όταν και φιλοξενήθηκε στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τρίτης από τους Vip By Ariantique , μετά από μια αρκετά δυνατή αναμέτρηση.

Οι ομάδες ξεκίνησαν σε up tempo, με τους φιλοξενούμενουν να βρίσκουν σκορ από τα 6.75 με τους Μαρκόπουλο (6π), Καραβάκη & Ζάγκα (από 3π), ενώ από τους αντιπάλους τους μόνο ο Γεωργιάδης ξεπέρασε τους δύο πόντους (είχε 4) με συνέπεια να μείνουν πίσω με 14-20 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Οι Vip ισορρόπησαν την κατάσταση στο δεύτερο δεκάλεπτο. ανέβασαν την απόδοση τους με τους Γεωργιάδη (9), Αλεξόπουλο  (6) και Γουρζή (4) και παρά τις προσπάθειες των Μεϊδάνη και Σπηλιωτόπουλου (αμφότεροι από 3π) προσπέρασαν με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (36-35) στο ημίχρονο !

Μετά την ανάπαυλα ο ρυθμός έπεσε αμφότερα με το παιχνίδι να γίνεται πιο δυναμικό. Οι γηπεδούχοι με τους Γεωργιάδη (7) και Αποσκίτη (4) αποπειράθηκαν να ξεφύγουν , όμως το συγκρότημα του Νοβάρα τους έπιασε στο σκορ με τους Καραβάκη (4), Μεϊδάνη και Σπηλιωτόπουλο (από 3π), για το ισόπαλο 47-47 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τελική ευθεία είχαμε "μάχη" κατοχή με κατοχή χωρίς το θέαμα των προηγούμενων λεπτών, αλλά με την αγωνία που αρμόζει σε ένα ντέρμπι. Η παρέα του Π.Παπαδόπουλου με κύριους εκφραστές τους Γεωργιάδη και αποσκίτη (από 3π) επιχείρησε την ανατροπή ωστόσο η έμπειρη Ποσειδωνία, με τους Κωστόπουλο και Σπηλιωτόπουλο "κράτησε το οχυρό" και το αήττητο με το τελικό 57-61 !

Mvp αναδείχθηκε ο Φώτης Μαρκόπουλος έχοντας πολύπλευρη προσφορά και 6 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 1 κλέψιμο κι ένα λαθάκι. Παίκτης κλειδί ο Γιάννης Μεϊδάνης με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασιστ και 3 λάθη.

Για τους ηττημένους πιο αποδοτικός ήταν ο "Νουρέγιεφ" Γιώργος Γεωργιάδης καταγράφοντας 23 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασιστ και 2 λάθη.

Που κρίθηκε : Οι νικητές ήταν πιο ψύχραιμοι και είχαν καλύτερες επιλογές στο τέλος.