Το 4Χ4 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της South West Atlasleague έκανε το βράδυ της Κυριακής η Deportivo Faliro όταν και αντιμετώπισε τους ουραγούς Εφτάψυχους BC διατηρώντας με άνεση το αήττητο.

Και πως να μην γίνει αυτό όταν ξεκινάς με 24-2 στα πρώτα δέκα λεπτά ; Οι Deportivistas με το δίδυμο Παγώνη (9π) & Κριεκούκη (6π) επέβαλλαν φρενήρη ρυθμό. Οι αντίπαλοι τους σκόραραν με τον Γαλάνη.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έριξαν στροφές και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρο δράσης. Δημόπουλος με έξι πόντους, Ελευθεριανος και Γαλάνης με τέσσερις απέδωσαν καλύτερα στην επίθεση, ενώ από την άλλη πλευρά Παγώνης με έξι και Μαρούσος με τέσσερις διαμόρφωσαν το 34-21 στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μισό το παιχνίδι έγινε απολύτως ελεύθερο, με τη Depor να συντηρεί άνετα διαφορές άνω των είκοσι πόντων. Ο Μαρούσος έδεξε την ικανότητα του και από τα 6.75 με 10 πόντους και μαζί με τον Κριεκούκη (7 ακόμα) συντήρησαν το προβάδισμα. Για τους Εφτάψυχους Δημόπουλος και Φύτρος σκόραραν για τρεις, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει με το σκορ στο 53-31.

Στα τελευταία δέκα λεπτά οι Φαληριώτες , που είδαν και τον Μπουρβάνη να επανεμφανίζεται μετά από δύο χρόνια , διατήρησαν τα ηνία της αναμέτρησης με τους Μαρινάκη και Μαρούσο (6 και 5 πόντοι αντίστοιχα) ενώ Μπέλλος (5) Κουκουμέλης και Αναγνωστόπουλος συνέβαλαν στο τελικό 68-47.

Mvp αναδείχθηκε με triple double figure ο Ανέστης Κριεκούκης με 13 πόντους , 10 ριμπάουντ, 13 ασιστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη. Παρέα του ως παίκτης κλειδί ο πύργος αλλά και σουτέρ Αντώνης Μαρούσος με double double και 21 πόντους (3/5 τρ), 14 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 5 λάθη. 

Για τους ηττημένους πιο παραγωγικός ήταν ο Βαγγέλης Δημόπουλος καταγράφοντας 9 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος.

Που κρίθηκε  : Στη διαφορά ετοιμότητας και ποιότητας των νικητών.