Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Atlas League (north-east), οι KBC υποδέχθηκαν τους Kleious Warriors. Το παιχνίδι ήταν μια διαφήμιση του αθλήματος, αλλά και της διοργάνωσης γενικότερα με τις 2 ομάδες να παίζουν τρομερό μπάσκετ! Το τέμπο ήταν γρήγορο, τα τρίποντα έπεφταν βροχή και το ματς ήταν ο ορισμός του ντέρμπι! 93-97 ήταν το επιμέρους σκορ με τους Kleious Warriors να παίζουν εξαιρετικά στο 2ο μισό του αγώνα, εκμεταλλευόμενοι τις απουσίες των αντιπάλων τους που εν τέλει λίγο έλλειψε να κερδίσουν στα τελευταία λεπτά!

Οι 2 ομάδες ξεκίνησαν ζεστά από το 1ο δεκάλεπτο. Πολλά τρίποντα, fast-paced παιχνίδι και σκληρές άμυνες χαρακτήρισαν το δεκάλεπτο. Το επιμέρους σκορ ήταν 21-21 με όλους να μένουν ενθουσιασμένοι από το θέαμα και το τέμπο! Για τους Κ9 BC 7 πόντους πέτυχε ο Χατζής. 4 είχε ο Κουλέτσης και από 3 Καραγιάννης και Τσιβράς. Δέδες και Αγγελόπουλος είχαν από 6 πόντους έκαστος για τους φιλοξενούμενους!

Οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι στην 2η περίοδο. Με πρωτεργάτες το δίδυμο Χατζής-Μυλωνάς κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο, πέτυχαν πολλά καλάθια σε καταστάσεις fast-break και δημιούργησαν μια διαφορά 9 πόντων! 30-21 ήταν το επιμέρους σκορ με τους Warriors να χάνουν για πρώτη φόρα στο δικό τους run and gun τέμπο! Για τους προπορευόμενους 9 πόντους πέτυχε ο Μυλωνάς, με Χατζή και Τσιβρά να έχουν από 5 έκαστος! Την παρτίδα για τους Warriors έσωσε ο Κυράτσης με 7 πόντους. 2 τρίποντα έβαλε ο Αγγελόπουλος.

Στο 3ο δεκάλεπτο είδαμε ακριβώς το αντίθετο σκηνικό. Η αήττητη (από πέρσι-14 μήνες) αρμάδα του coach Θεοδωράτου έδειξε άλλο πρόσωπο. Με όπλα την ταχύτητα, την περίσσια ενέργεια και τα εύστοχα τρίποντα γύρισαν τούμπα το παιχνίδι. Οι Κ9 BC έμειναν από δυνάμεις, έχασαν τα σουτ και βρέθηκαν από το +9 στο -4! 12-25 ήταν το επιμέρους σκορ! Για τους γηπεδούχους 6 πόντους (4 βολές) πέτυχε ο Καραγιάννης. 2 καλάθια σερί έβαλε ο Χατζής. 9 είχε ο Κυράτσης και από 6 Φώτογλου και Δέδες για τους τρομερούς «πολεμιστές της Κλειούς»!

Η 4η περίοδος ίσως ήταν το καλύτερο δεκάλεπτο που έχω περιγράψει σε μια εξαετή θητεία στα γήπεδα ιδιωτικών διοργανώσεων! Το παιχνίδι ήταν 1 πραγματικό ροντέο. Οι Warriors συνέχισαν να βομβαρδίζουν πίσω από τα 6,75. Έφτασαν στο +15 και όλα έδειχναν ότι θα φύγουν με 1 επιβλητικό διπλό! Μολαταύτα, οι Κ9 BC μπήκαν στην ζώνη του λυκόφωτος στα τελευταία 3 λεπτά! Με βόμβες πίσω από την γραμμή του τρίποντου κατάφεραν να μειώσουν αισθητά την διαφορά. Με ηγέτη τον Χατζή που έδωσε ενέργεια και κίνητρο στους «ταύρους», οι Κ9 λίγο έλλειψε από το να κλέψουν το ματς και να υποχρεώσουν τους Kleious Warriors στην 1η τους ήττα στο πρωτάθλημα (γενικότερα από πέρσι!). 93-97 ήταν το σκορ αυτής της παράστασης, γιατί αγώνας δεν ήταν, με τους Kleious Warriors να παίρνουν την νίκη, το ροζ φύλλο αγώνα και την ικανοποίηση ότι κέρδισαν την πιο stacked από πλευράς μονάδων ομάδα του πρωταθλήματος! 30-30 ήταν το σκορ της τελευταίας περιόδου! Για τους νικητές 7 είχε ο Κυράτσης, 6 ο Φώτογλου και 5 ο Παπαδάκης. Για τους Κ9 από 9 πόντους έκαστος είχαν Μυλωνάς και Χατζής. Μαντάς και Τσιβράς είχαν από 5 πόντους ο καθένας!

Mvp του αγώνα ήταν ο Γ. Κυράτσης με 27 πόντους, 7 ριμπάουντ (6-1), 6 ασίστ, 5 κλεψίματα και 3 λάθη σε 39 λεπτά! Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ν. Χατζής με 27 πόντους, 6 ριμπάουντ (6-0), 2 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 λάθη σε 38 λεπτά αγώνα!

Key player: Ο παίχτης-κλειδί ήταν ο Α. Φώτογλου με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ (3-0) και 3 ασίστ σε 23 λεπτά συμμετοχής!

Το παιχνίδι κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρεις των λεπτομερειών!