Το απόγευμα του Σαββάτου στην Καισαριανή για την πέμπτη αγωνιστική της North East Atlasleague η ελλιπής Χαβαλένθια by PWC (μόλις με πέντε διαθέσιμους) φιλοξένησε τον ΟιωνόCeltics , με τον δεύτερο να επικρατεί με σχετική άνεση σε μια αναμέτρηση ειδικών συνθηκών, καθώς και οι νικητές αγωνίστηκαν αρκετή ώρα με μια πεντάδα ένεκα των τραυματισμών του Ξενόπουλου αλλά και του Στεφανέα.

Αρχικά το παιχνιδί ήταν ντέρμπυ. Οι γηπεδούχοι έβαλαν τα σουτ με τους Λουλούδη (8π με δύο τρίποντα), Χάρη (3), Ρήγο και Μπαντουκούδη (από 4) , ενώ το ίδιο συνέβη και για τους αντιπάλους τους, με τον Καρνέση (9π με τρία τρίποντα) και τον Σπύρου (4), με το buzzer beater του Λουλούδη να φέρνει μπροστά τη Χαβαλένθια με 19-17 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με το συγκρότημα του Ρενιέρη να είναι πιο παραγωγικό. Φρόντισαν γι' αυτό οι JJ, Στεφανέας (από 6π), Καρνέσης και Ζαφειρόπουλος (με 5 και 3 πόντους αντίστοιχα) και καθώς δέχτηκαν μόλις 8 πόντους από την αντίπερα όχθη (Λουλούδης και Μπαντουκούδης οι σκόρερ) απέκτησαν διψήφια διαφορά (27-37) στη μέση της διαδρομής.

Ο Καρνέσης συνέχισε το σόου του από τα 6.75 μετά την ανάπαυλα. Με 10 ακόμα πόντους και τρία τρίποντα αλλά και τις baseball πάσες προς τον road runner JJ (4π) έφερε τους "Κέλτες" στο +18. Για τη Χαβαλένθια ο Μπαντουκούδης με 8 πόντους και ο Λουλούδης με 4 μείωσαν την απόσταση ως το 42-54 στο πέρας της τρίτης περιόδου.

Τα τελευταία δέκα λέπτα οι γηπεδούχοι ναι μεν ήθελαν να πλησιάσουν (Μπαντουκούδης 6, Χάρης και Λουλούδης από 4) όμως Καρνέσης και JJ συνέθεσαν ένα "φονικό" ντουέτο ! Ο bomber πυροβολούσε αδιάκριτα φορτώνοντας το αντίπαλο καλάθι με ακόμα 10 πόντους και ο Χριστόπουλος πρόσθεσε άλλους οκτώ, για το απόλυτα δίκαιο τελικό 56-76 !

Mvp ποιός άλλος από τον Κώστα Καρνέση ! Μέτρησε 37 πόντους (10/26 τρ), 4 ριμπάουντ, 7 ασιστ και ακόμα 1 κλέψιμο και 4 λάθη. Παίκτης κλειδί ήταν ο JJ Χριστόπουλος με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Καλύτερος των ηττημένων με double double ήταν ο Νικηφόρος Μπαντουκούδης. Eίχε 22 πόντους, 18 ριμπάουντ καθώς και 1 ασιστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 3 λάθη.

Που κρίθηκε : Οι νικητές έχοντας τον Καρνέση σε τέτοια κατάσταση πως να χάσουν ;