Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Atlas League (south-west), η Ποσειδωνία αναμετρήθηκε με την Partouzan. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκειά του με τις 2 ομάδες να είναι μεν άστοχες παίζοντας δε μπάσκετ υψηλού επιπέδου! 51-47 ήταν το τελικό σκορ με την ομάδα του θεού της θαλάσσης να κερδίζει στις λεπτομέρειες!

Μια διαφορά 3 πόντων δημιούργησαν οι γηπεδούχοι στο 1ο δεκάλεπτο. Με οδηγό την σκληρή άμυνα με πυλώνα τον Σμάγκιν, η Ποσειδωνία κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα. Από κοντά ακολούθησε η πάντα εκρηκτική και ταχεία Partouzan. 12-9 ήταν το επιμέρους σκορ. Για τους γηπεδούχους Μαρκόπουλος και Μεϊδάνης είχαν από 4 πόντους έκαστος. 1 τρίποντο έβαλε ο Παπανικολάου για την άστοχη Partouzan.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα στην 2η περίοδο. Το τέμπο συνέχισε να είναι υψηλό, ενώ αν και οξύμωρο υπήρξαν πολλά φάουλ! 10-14 ήταν το επιμέρους σκορ με τις 2 ομάδες να κινούνται χαμηλά επιθετικά. Για την Ποσειδωνία 6 σερί πόντους πέτυχε ο πάντα τίμιος Ρέπας. 8 έβαλε ο Δημητρόπουλος για τους προπορευόμενους. Με 4 ακολούθησε ο Λαζαρίδης.

Ισορροπημένη ήταν η 3η περίοδος. Η διαφορά παρέμεινε στο μισό καλάθι υπέρ της Partouzan. 12-12 ήταν το επιμέρους σκορ. Τα φάουλ ήταν πολλά και η ένταση ήταν μεγάλη με τις 2 ομάδες να εστιάζουν στις φάσεις μέσα στο low post. Για την Ποσειδωνία 3 καλάθια πέτυχε ο Δ. Θύμιος. Με 4 πόντους πήρε την σκυτάλη ο Αλαφούζος. 6 είχε ο Γκόγκας και 4 ο Πανταζής για τους φιλοξενούμενους.

Σκληρό, αλλά παράλληλα ωραίο μπάσκετ είδαμε στο 4ο δεκάλεπτο. Ωραίες φάσεις, άμυνες γρανίτη και πολλά τρεξίματα χαρακτήρισαν την περίοδο. Μπορεί η Partouzan να προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε υπέκυψε στην πίεση της Ποσειδωνίας και έκανε την 1η της ήττα στο πρωτάθλημα. 51-47 ήταν το τελικό σκορ υπέρ των γηπεδούχων. 17-12 έληξε το δεκάλεπτο. Για τους γηπεδούχους 7 πόντους έβαλε ο Σμάγκιν. Σε 2 τρίποντα ευστόχησε ο Χ. Θύμιος. Θεοδωρόπουλος και Δούρος είχαν από 1 τρίποντο για τους ηττημένους!

Mvp του αγώνα ήταν ο Δ. Θύμιος με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ (5-0), 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ και 4 λάθη σε 19 λεπτά. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Π. Πανταζής με 8 πόντους, 22 ριμπάουντ (17-5), 1 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 λάθη σε 36 λεπτά συμμετοχής!

Key player: Ο παράγοντας Χ ήταν ο Α. Σμάγκιν με 7 πόντους, 12 ριμπάουντ (11-1), 8 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος αλλά και 7 λάθη σε 35 λεπτά αγώνα!

Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τις βολές να είναι καθοριστικές καθώς και οι 2 ομάδες ήταν άστοχες στις πιο κρίσιμες του αγώνα!