Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο οι Heat πήραν την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Atlas Cup, βγάζοντας εκτός τους BA.Shock οι οποίοι πάλεψαν για ένα δεκάλεπτο, αλλά αντιμετώπισαν σοβαρά επιθετικά προβλήματα στη συνέχεια. Με άνεση πήραν το ροζ φύλλο οι Heat επικρατώντας με 41-69.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν καλύτερο για τους γηπεδούχους, που είχαν ένα σταθερό προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να φύγουν με διαφορά μπροστά. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και το ματς έδειχνε αμφίρροπο. Οι BA.Shock ολοκλήρωσαν την εναρκτήρια περίοδο όντας μπροστά στο σκορ.

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου, οι Heat ισοφάρισαν σε 19-19 και σε εκείνο το σημείο άρχισαν όλα να αλλάζουν. Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν κατά πολύ την άμυνα τους, επέτρεψαν τους αντιπάλους τους μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου να πετύχουν μόλις ακόμη δύο πόντους και με ένα δικό τους σερί έφυγαν μπροστά με 11 πόντους. Αρχικά προσπέρασαν με τρίποντο του Παρασκευόπουλου (19-22) και στη συνέχεια με τέσσερις συνεχόμενους αιφνιδιασμούς έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενη με 21-32.

Οι Heat συνέχισαν με την ίδια συνταγή και στο τρίτο δεκάλεπτο. Είχαν καλή άμυνα και έβρισκαν λύσεις απέναντι στη ζώνη των αντιπάλων τους. Ο Τάσος Παρασκευόπουλος ήταν εξαιρετικός οργανωτής, μοίραζε παιχνίδι και με πολύ καλή λειτουργεία και στις δύο πλευρά του παρκέ οι Heat βρέθηκαν για πρώτη φορά με 20 πόντους μπροστά τρία λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Τελικά μπήκαν στο τέταρτο με ένα +25, που ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσει. Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι BA.Shock εμφανίστηκαν κουρασμένοι και απογοητευμένοι, ήταν μόλις έξι άλλωστε και δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση.

MVP ήταν ο Μακρινός με 20 πόντους, 11 ριμπάουντ, δύο ασίστ και δύο κλεψίματα!

Παίκτης «κλειδί» ήταν ο Παρασκευόπουλος που ξεχώρισε για τα οργανωτικά του καθήκοντα.

Από τους ηττημένους, οι Καμαράτος και Μπουλούμπασης προσπάθησαν περισσότερο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο «καθάρισαν» ουσιαστικά το παιχνίδι οι νικητές, με την άμυνα να είναι «κλειδί».