Στο κλειστό «Γιώργος Μελισσηνός», της Καισαριανής, το Basketaki Rejects αντιμετώπισε τον Φωκιανό για την 22η και τελευταία αγωνιστική της Atlas League 1 (Ανατολή), με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μία εύκολη νίκη με 76-56 και να καταλαμβάνουν την έβδομη θέση. Στα play-offs θα αντιμετωπίσουν το Deportivo Faliro. Στη ένατη θέση οι γηπεδούχοι, ολοκλήρωσαν τις φετινές τους υποχρεώσεις.

Ο Φωκιανός έδειξε από νωρίς πως θέλει να κάνει εύκολο το απόγευμά του και προηγήθηκε με 9-0 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, μετά από καλάθια των Κράμερ, Καρακατσάνη και Μυλιόρδου. Οι πρώτοι πόντοι για το Basketaki ήρθαν από τον Σταματιάδη (2-9), με τους «πορτοκαλί» να διευρύνουν το δικό τους σερί σε 8-0, μετά από καλάθι του Βάγια και να μειώνουν σε 8-9. Οι «μπλε» όμως με σκληρή άμυνα και με μπροστάρη τον Κράμερ, ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 19-13.

Με τρίποντο του Κράμερ ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο (13-22). Ο Καρακατσάνης έδωσε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα του (15-25) και τελικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με 24-36.

Στο Β΄μέρος, ο Μυλιόρδος με σουτ από τα 6.75 έστειλε τη διαφορά στους 15 (26-41) και λίγο αργότερα ο ίδιος, έκανε το 28-45. Ο Κωνσταντίνου βρήκε τρόπο να συνδεθεί με το καλάθι μετά από αρκετή ώρα για τους «απορριψαντες» και ο Σταματιάδης βρίσκοντας στόχο από μακριά, έκανε το 35-47. 

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το σκορ στο 38-53 και ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού ο Φωκιανός δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να διεκδικήσουν το ροζ φύλλο αγώνα. Με πρωταγωνιστές σε αυτό το διάστημα τους Ρίπη, Μυλιόρδο και Κράμερ, έφτασε στην τελική επικράτηση με 76-56.

MVP: Ο Τζάστιν Κράμερ πραγματοποίησε double-double με 33 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ακόμα μέτρησε πέντε ασίστ και ένα κλέψιμο.

Παίκτης κλειδί: Ο Θανάσης Μυλιόρδος με 21 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γρηγόρης Σταματιάδης με 16 πόντους, εννιά ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

Που κρίθηκε το ματς: Ο Φωκιανός σούταρε καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με καλύτερα ποσοστά ευστοχίας.