Οι Basketaki Rejects έκαναν ποδαρικό με νίκη στη διοργάνωση του Άτλαντα, κερδίζοντας για το Atlas Cup τον Μορφέα με 62-59! Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για την πρώτη φάση του θεσμού και οι Basketaki Rejects πήραν το εισιτήριο για τη συνέχεια.

Στο πνεύμα του παιχνιδιού μπήκαν πιο γρήγορα οι Basketaki Rejects σε σχέση με τους πιο έμπειρους στη διοργάνωση παίκτες του Μορφέα, που θα περίμενε κανείς να μην έχουν το άγχος της πρεμιέρας και να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι. Νικητήριος μοχλός στην επίθεση για τους γηπεδούχους με 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο από τους 22 ήταν ο Λεούσης, ενώ βοήθησε σημαντικά και ο Βάγιας. Ο Μορφέας στο ξεκίνημα ήταν νευρικός χωρίς καλές επιλογές. Ξεχώρισαν ωστόσο ο Λιουδάκης και ο Σπύρος Κρεουζής, με παιχνίδι από το post.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πιο ισορροπημένο. Ο Μορφέας άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του στο παρκέ. Με το δίδυμο Τζαμουράνη-Κρεούζη να κάνουν παιχνίδι στην επίθεση άρχισε να γίνεται πιο απειλητικός. Άναρχες επιθέσεις από τους Basketaki Rejects, με τον Βάγια και τον Νεοφύτου να είναι οι καλύτεροι παίκτες των γηπεδούχων σε άμυνα και επίθεση.

Η τρίτη περίοδος ανήκε αποκλειστικά στον Μορφέα με τον Σπύρο Κρεουζή να κάνει πάρτι στο ποστ και να εξαργυρώνει τις πάσες των συμπαικτών του με 10 πόντους στη στο ταμπλό του σκορ. Ο Λιουδάκης μοίραζε παιχνίδι και ο Αντύπας ήταν η ήρεμη δύναμη στο παρκέ. Βιαστικό παιχνίδι με άστοχα σουτ από μέση απόσταση από τους γηπεδούχους. Βάγιας και Ρούσσος ήταν αυτοί που κράτησαν την ομάδα στα δύσκολα και δεν άφησαν τον Μορφέα να ξεφύγει.

Το ματς ήταν αμφίρροπο και ντέρμπι και στην τέταρτη περίοδο. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, αλλά ο Λεούσης αποφάσισε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να βγει μπροστά. Με κρίσιμα δικά του καλάθια και μαζί με Βάγια και Ρούσο που ανανέωναν χαμένες επιθέσεις, πήραν τη νίκη ενώ και στην άμυνα βρήκαν τρόπο να περιορίσουν τον Σπύρο Κρεουζή που τους έκανε τη ζημιά. Αντύπας, Κρεουζής Σ. και Κρεουζής Ν. προσπάθησαν να φέρουν τη νίκη στο Μορφέα, αλλά η δική τους προσπάθεια δεν ήταν αρκετή. Είχαν την ευκαιρία να πάνε το παιχνίδι στην παράταση, αλλά δεν τους άφησε η άμυνα των Basketaki Rejects να κάνουν το τελευταίο σουτ.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Λ. Βάγιας με 13 πόντους, 15 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, τρία κλεψίματα και ένα κόψιμο!

Παίκτες «κλειδιά» ο Ι. Λεούσης με 17 πόντους, επτά ριμπάουντ, τέσσερα κλεψίματα δύο ασίστ και ο Π. Ρούσσος με 13 πόντους, 10 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο.

Σ. Κρεούζης, Ν. Κρεούζης και Λιουδάκης ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ των ηττημένων.

Το ματς κρίθηκε στο τέλος, με τους νικητές να βρίσκουν κρίσιμους πόντους από τον Λεούση.